Άνθρωπος χαμηλών τόνων, επιτυχημένος επαγγελματίας, από παιδί στις κερκίδες της Τούμπας,
μετέπειτα στην διοίκηση του μπάσκετ. μέλος του ΑΣ δεκαετίες τώρα, και πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, που υπέγραψε ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του τμήματος αλλά και του συλλόγου συνολικά.


Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Μπορεί κανείς να ξεχάσει τον τίτλο του 20171. Ο Αντώνης Τσαλόπουλος, περί ου ο λόγος, απάντησε στις ερωτήσεις μας για την επόμενη μέρα του τμήματος και τις αλλαγές που φαίνεται πώς έρχονται, αλλά και συνολικά για το μέλλον του συλλόγου. Ιδού οι απαντήσεις του.
"Δεν θα έλεγα πως η χρονιά του 2018, ήταν άκρως επιτυχημένη, γιατί όταν είσαι ΠΑΟΚ τα θέλεις ολα, πρέπει να τα διεκδικείς ολα. Σε ολα τα τμήματα ανεξαιρέτως. Πιστεύουμε το 2019 να είναι καλύτερα και ολα τα τμήματα να κατακτήσουν τίτλους. Το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ, στο μπάσκετ τα πράγματα είναι δύσκολα, και αυτό οι οπαδοί μας πρέπει να το έχουν υπόψιν τους, αλλά η χρονιά ήταν επιτυχημένη, καθώς όταν τερματίζεις τρίτος, αναγκαστικά είσαι ικανοποιημένος. Αναγκαστικά. Υγεία να έχουμε και πιστεύω το 2019 θα είναι ακόμη καλύτερο."
_Πιστεύω πάντως πως το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου το 2018, πίκρανε τον κόσμο καθώς εκλάπη στις δικαστικές αίθουσες.
_" Ναι, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια του ΠΑΟΚ, με τον πόλεμο που δέχεται, μιλάω για ολα τα τμήματα, είναι τεράστια. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε το κατεστημένο των Αθηνών. Τελεία και παύλα. Από παντού και πάντα εμπόδια. Και πάνω από το τραπέζι και κάτω από το τραπέζι. Χρησιμοποιούνται ολα τα μέσα, διότι ελέγχουν τα πάντα, δυστυχώς αν και δεν με αρέσει να το λέω, Ελλάδα είναι η Αθήνα. Εκεί παίρνονται οι αποφάσεις, εκεί γίνονται και οι εκτελέσεις των αποφάσεων."
_Φοβάστε για φέτος;
_"Πιστεύω ότι πλέον, η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, έχει δώσει μια δύναμη στον όμιλο του ΠΑΟΚ, στην ομάδα ΠΑΟΚ, που αρχίζουν να ανησυχούν, πέραν του δέοντος, οι συμπατριώτες μας στην Αθήνα.
_Στο βόλεϊ, όπως ολα δείχνουν και πάλι με τον Ολυμπιακό έως το τέλος, δεν πήγαν καλά κάποια ματς, αλλά η διοίκηση έχει δείξει απλώς μπορεί να αλλάζει την ρώτα.
_ "Είναι δεδομένο ότι θα κάνουμε ότι πρέπει για να είμαστε διεκδικητές των δυο τίτλων, του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.  Ας περιμένει ο κόσμος μας λίγο καιρό και θα δει τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν.
_Κατά την αποψιν μου ήταν σωστή η τακτική σας, να μην λειτουργήσει κάτω απο πίεση
_Ναι αυτό το έχω και στην δουλειά μου και το έχω μια ζωή. Ποτέ δεν σκέφτομαι αμέσως μετά τα γεγονότα, εν θερμώ δηλαδή. Αφήνω να ηρεμήσουν οι καταστάσεις, γιατί τα πάθη δεν σε αφήνουν να δεις ξεκάθαρα τα πράγματα, και να σχηματίσεις μια ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης. Θέλει υπομονή, έχουμε τον χρόνο, δεν είμαστε ακόμη εκτός τελικών. Το έχουμε αποδείξει άλλωστε, και δεύτεροι τερματίσαμε, και τέταρτοι τερματίσαμε και το πήραμε.
Πιστεύω ότι πάλι θα δούμε κάτι από τα ίδια, από τις χρονιές που ανέφερα δηλαδή. Πιστεύω πως το μέλλον δικαιωματικά ανήκει στον ΠΑΟΚ. Έχει έναν μοναδικό λαό, που τον ακολουθεί παντού, σε κάθε γωνιά της γης σε κάθε γήπεδο, που πιστεύει στην ομάδα, και δικαιωματικά διεκδικούμε αυτό που μας ανήκει ως σύλλογος."