Με κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε Το Ποτάμι την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (17.12.2018) στον ΣΚΑΙ.
Σε ανακοίνωσή του, Το Ποτάμι κάνει λόγο για επίθεση στη Δημοκρατία και σημειώνει ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην κοινωνία. Καλεί τις αρχές να βρουν τους ενόχους και ζητά να απομονωθούν οι ακραίες φωνές.

«Η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης  είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να καταδικάσουν την επίθεση, επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας.

Οι αρχές πρέπει να ανακαλύψουν τους ενόχους και όλοι πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές και να ενισχύσουμε το κλίμα διαλόγου αποφεύγοντας την ακραία πόλωση και τη στοχοποίηση ανθρώπων και Μέσων. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους και στη διοίκηση του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής», αναφέρει Το Ποτάμι.

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΙ. Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται. Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τους δράστες και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όρθιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό τους» δήλωσε ο Σταμάτης Μαλέλης, γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής για την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΙ.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ τονίζει: “Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες. Λειτουργούν, εκτός των άλλων, ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και βοηθούν αντικειμενικά εκείνους, που θέλουν να επιβληθεί κλίμα φόβου και σιγή νεκροταφείου στον λαό“.