[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Αίτηση- παγίδα για τη διεκδίκηση αναδρομικών από τους συνταξιούχους
Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος ενημερώνει τους πολίτες που έχουν συνταξιοδοτηθεί  ότι δεν αρκεί μια απλή αίτηση για την διεκδίκηση των αναδρομικών ποσών. 


Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του, είναι ήδη γνωστό, στα πλαίσια της διεκδίκησης των αναδρομικών των συνταξιούχων, η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύοντας στην αποσυμφόρηση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ δημιούργησε και ανάρτησε στο διαδίκτυο μια ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης. 

Ωστόσο, η αίτηση αυτή,  αφορά μόνο στη διεκδίκηση των περικοπών, χωρίς να κάνει μνεία των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και των επιδομάτων αδείας που περικόπηκαν και η περικοπή των οποίων κρίθηκε αντισυνταγματική. Επίσης, η εν λόγω αίτηση δεν αναφέρεται σε αναδρομικότητα των ποσών, για τα οποία γίνεται η αίτηση, υπονοώντας ότι αυτή αφορά διεκδικήσεις ποσών από σήμερα και στο εξής. 

Για το λόγο αυτό, «κυκλοφόρησε» στο διαδίκτυο και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ένα συμπληρωματικό κείμενο, το οποίο οι συνταξιούχοι καλούνταν να προσθέσουν στο κάτω μέρος της ηλεκτρονικής αίτηση τους. Ωστόσο, κανείς δεν ενημέρωσε τους συνταξιούχους ότι προκειμένου η αίτηση τους να είναι πλήρης, πρέπει να αναγράφει κατά είδος και τα διεκδικούμενα ποσά. Σύμφωνα με την κρατούσα νομολογία, για να διακοπεί η παραγραφή της αξίωσης των αναδρομικών, πρέπει η αίτηση αυτή να είναι σαφής ως προς τις αξιώσεις του ασφαλισμένου, δηλαδή να αναφέρει και τα ποσά. 

Δυστυχώς, πολλοί συνταξιούχοι σύμφωνα με την ελλιπή ενημέρωση, που είχαν μέχρι σήμερα, έσπευσαν να υποβάλλουν απλώς ένα αίτημα, χωρίς αναφορά στα ποσά που διεκδικούν, με αποτέλεσμα η αίτηση αυτή να θεωρείται αόριστη ως προς τις αξιώσεις τους, και να μην διακόπτει την παραγραφή.   Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος επισημαίνει  ότι η αίτηση αυτή μπορεί να αποτελέσει "παγίδα" επειδή είναι  απλά μια δήλωση που αφορά μόνο διεκδικήσεις ποσών  για το τωρινό και προσεχές χρονικό διάστημα και όχι αναδρομικά. 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]