Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Θεσσαλονικείς στις μετακινήσεις και την κατάσταση που επικρατεί στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, έθεσε σήμερα ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, αφενός στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και αφετέρου προς την κυβέρνηση με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.


«Παράγινε το κακό με τον ΟΑΣΘ», τόνισε στην τοποθέτησή του και πρόσθεσε, με αφορμή τη συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από πολίτες, φοιτητές, συνταξιούχους και εργαζόμενους, παρά τη βροχή, ότι «πρώτη φορά στα χρονικά συνέβησαν αυτά, εις βάρος του ΟΑΣΘ».

Ενημερώνοντας για την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, τόνισε: «Τα προβλήματα είναι ήδη πολλά και οξύνονται με αμείωτη ένταση. Οι βλάβες των οχημάτων, η ακινητοποίηση τους και η παρεμπόδιση της κυκλοφορίας είναι πια συνηθισμένο φαινόμενο. Ειδικά για τους φοιτητές, τα λιγοστά δρομολόγια σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις εμποδίζουν την ομαλή εκπαιδευτική τους δραστηριότητα».

 Όπως είπε, ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να πει σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που παρέχει ο Οργανισμός και να ενημερώσει για τον σχεδιασμό. Άλλωστε, ένα χρόνο μετά την τοποθέτηση νέας διοίκησης στον ΟΑΣΘ ακούμε τα ίδια επιχειρήματα και τους ίδιους αριθμούς. Σε ό,τι αφορά, όμως, «την εξυπηρέτηση του κοινού, πηγαίνουμε, κάθε μέρα, από το κακό, στο χειρότερο. Στον ΟΑΣΘ ισχύει το κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα».