Μήνυμα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας έστειλε ο Βασίλης Κικίλιας, τομέαρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, σε εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Καλαμαριάς του κόμματος. Έστειλε, μάλιστα, παρόμοιο μήνυμα και στον Ανδρέα Παπαμιμίκο, που
παρακολουθούσε από την πρώτη σειρά.


Ο κ. Κικίλιας παρομοίωσε την πολιτική με το μπάσκετ, υπογραμμίζοντας ότι είναι ομαδικό άθλημα κι έκανε λόγο για "άνοιγμα" της Νέας Δημοκρατίας ώστε να υπάρξουν μεγάλες πλειοψηφίες.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας "το βασικό κομμάτι να κάνεις ένα ομαδικό άθλημα είναι αυτό ακριβώς: Αυτό που είναι άγνωστο στη Νέα Δημοκρατία. Είναι το ομαδικό παιχνίδι. Είναι το ότι, για να βάλεις την μπάλα στο καλάθι, πρέπει να την πασάρεις κάπου, να στην ξαναπασάρουν πίσω, να μπει το καλάθι και μετά εσύ να παίξεις άμυνα. Άρα, λοιπόν, σε όλους τους συναδέλφους εδώ πέρα βουλευτές, είτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προέδρους ΝΟΔΕ, γραμματείς, πρώην επικεφαλής συνδυασμών, αγαπητούς φίλους της παράταξης έχω να πω ότι είναι ικανή κι αναγκαία συνθήκη, είναι επιβεβλημένο, να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε περιχαρακωμένο κόμμα, αλλά είμαστε πραγματικά μια μεγάλη παράταξη που πρέπει να ανέχεται το διαφορετικό. Πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι έχει το δικαίωμα αυτός που είναι από τα δεξιά μας ή από τα αριστερά μας  να εκφράζει και κάπως διαφορετικό ρόλο, λόγο, σε άλλο τόνο -κι αυτό αν θέλουμε να ΄χουμε μεγάλες πλειοψηφίες στην αυτοδιοίκηση, ή στην κεντρική πολιτική σκηνή και άρα να υπηρετούμε τις πολιτικές μας, είναι επιβεβλημένο".

Δείτε το βίντεο με το συγκεκριμένο απόσπασμα:



Στη συνέχεια στράφηκε στον Ανδρέα Παπαμιμίκο, πρώην γραμματέα του κόμματος, θυμίζοντας ότι "περπάτησαν μαζί" πριν πολλά χρόνια, χαρακτηρίζοντάς τον "πολύ - πολύ χρήσιμο για τη Νέα Δημοκρατία.

"Εγώ περπάτησα μαζί με τον Ανδρέα τον Παπαμιμίκο στα πιο νεανικά μας χρόνια, όταν αυτός ήταν πρόεδρος στην ΔΑΠ και μετά γραμματέας στην παράταξη, σε πολύ δύσκολους καιρούς και εποχές και νομίζω ότι σηματοδοτεί αυτό που μόλις σας είπα. Ότι η παράταξη έχει ανάγκη να ανέχεται το διαφορετικό, να ανέχεται τις φωνές που λένε άλλα πράγματα, που βγαίνουν έξω από τα όριά της και να μαζεύουν κόσμο και ο νυν γραμματέας, αλλά είναι πολύ - πολύ χρήσιμος και ο πρώην γραμματέας επίσης και όλων αυτών μαζί οι πορείες και οι διαδρομές αν μπουν μαζί και συγκεραστούν, αυτό μας κάνει πιο μεγάλους. Κυρίως, όμως, αν μπουν μαζί όλες οι φωνές της ελληνικής κοινωνίας", είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο με το συγκεκριμένο απόσπασμα:



Μιλώντας για την πολιτική προστασία θύμισε ότι επί υπουργίας του "είχαμε τη μικρότερη έκταση δάσους κατεστραμμένη και καμμένη, καμία απώλεια ζωής στη Βόρειο Ελλάδα, στη Νότιο Ελλάδα, στην Αττική, τη Χαλκιδική, το καλοκαίρι, που ξέρω ότι είναι μια πολύ δύσκολη περιοχή και εδώ", προσθέτοντας ότι  απαιτείται συνεργασία φορέων και ανθρώπων.

Για την Τοπική αυτοδιοίκηση είπε ότι για πολλά χρόνια "κατασπαταλήθηκαν πόροι που δεν έφθασαν ποτέ σε αυτήν. Πήγαν στα πανηγύρια".

Μ.Β.