Την παραμονή των Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου 2018, ο Σύλλογος Ελλήνων Μόσχας
μαζί με Έλληνες των ΗΠΑ και το ίδρυμα Critical Relief for Children, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωροπού κ. Κυρίλλου, θα παραδώσουν στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα mini bus για τις ανάγκες του και σε αντικατάσταση αυτού που κάηκε κατά τη διάρκεια των φονικών πυρκαγιών του καλοκαιριού.

Η παράδοση του minibus θα γίνει στις 24/12 ώρα 11 στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού (διεύθυνση: Γρηγορίου Λαμπράκη 32 Κηφισιά 145 61).
Το Λύρειο Ίδρυμα, ιδρύθηκε το 1967 από μοναχές της Μονής Αγίας Τριάδος στο Μάτι της Αττικής, με δωρεά του καπετάνιου Μάρκου Λύρα. Σκοπός του ιδρύματος, η παροχή δωρεάν ιατρικής φροντίδας και εκπαίδευσης, η αγωγή και η φροντίδα ορφανών και άπορων παιδιών. Αυτή τη στιγμή το ίδρυμα φιλοξενεί 45 παιδιά, ενώ στο χώρο της Μονής λειτουργεί και Γηροκομείο όπου φιλοξενούνται 20 άποροι συμπολίτες μας τρίτης ηλικίας.
Κατά τη διάρκεια των φονικών πυρκαγιών του καλοκαιριού, κάηκαν τα πάντα. Οι χώροι φιλοξενίας, τα τεχνικά μέσα και τα μέσα μεταφοράς, ακόμη και τα παιχνίδια και τα ρούχα των παιδιών.
Ο Σύλλογος Ελλήνων της Μόσχας και Έλληνες από τις ΗΠΑ, ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση για βοήθεια του ιδρύματος, καταφέρνοντας να συγκεντρώσουν τα μέσα για την αγορά ενός mini bus (όπως τους ζητήθηκε) που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες μεταφοράς των παιδιών που φιλοξενούνται στο Λύρειο.