Ο Απόλλων Πόντου νίκησε με 0-2 τον Ηρακλή στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης που διεξήχθη στο γήπεδο του Μακεδονικού στην Ευκαρπία για την 10η αγωνιστική της Football League και ο Γηραιός μπήκε σε φασαρίες, ενώ είχαμε και… φασαρίες μετά τον αγώνα.



Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:


Η ομάδα της Καλαμαριάς πήρε μία πολύ σπουδαία νίκη και τρεις πολύτιμους βαθμούς που της δίνουν βαθιά βαθμολογική ανάσα, καθώς ανέβηκε στην 6η θέση.


Στον αντίποδα, ο "Γηραιός" εξακολουθεί να παραμένει σε αγωνιστική κρίση, με το ντεμπούτο του Ρόκα στον πάγκο να συνδυάζεται με τον χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα.


Οι "κυανόλευκοι" έμειναν στους 10 βαθμούς και βρίσκονται στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μόλις έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Πλέον, έχουν μπει σε περιπέτειες αναφορικά με την παραμονή τους στην κατηγορία, ενώ ο στόχος της ανόδου μοιάζει να απομακρύνεται οριστικά με βάση και την αγωνιστική τους εικόνα.


Οι φιλοξενούμενοι αφού αρχικά άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων, πέτυχαν δύο γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. στο 41' όταν οι «ροσσονέρι» άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Αμαραντίδη. Αυτό μάλιστα δεν ήταν και σκορ ημιχρόνου, καθώς στο 45' ο Κυβελίδης με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πόντιοι κράτησαν με άνεση στην άμυνα και μάλιστα είχαν δοκάρι με τον Ολαϊτάν για να πετύχουν και τρίτο γκολ, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να κάνουν μια φάση στην εστία του αντιπάλου τους.


Ένταση σημειώθηκε μετά το τέλος του αγώνα, όταν οπαδοί του "Γηραιού" περίμεναν και αποδοκίμασαν έντονα έξω από το γήπεδο την "κυανόλευκη" αποστολή, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να επεμβαίνουν και να ακολουθεί λεκτική διαμάχη ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ωστόσο, το επεισόδιο έληξε άμεσα και τα πνεύματα ηρέμησαν χωρίς να ξεφύγει η κατάσταση.


Συνθέσεις:


Ηρακλής (Ρόκα): Γρηγοριάδης, Κουτρομάνος (67′ Ντούνης), Γιαννίτσης, Κούσας, Καζναφέρης, Στάμου, Πασάς, Κωστούλας, Κλέιτον (69′ Πτηνόπουλος), Παναγιωτούδης (57′ Χασομέρης), Ρόβας.


Απόλλων Πόντου (Καλαϊτζίδης): Θεοδωρόπουλος, Σουντουρά, Γεωργιάδης, Σπόλιαριτς, Πουρτουλίδης, Κυβελίδης, Θεολόγου, Αμαραντίδης, Σαμαράς, Καλαϊτζίδης, Ολαϊτάν