Με εκθέσεις, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και εικαστικά εργαστήρια υποδέχεται τον Δεκέμβριο το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, στη Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, από τις 11:00 μέχρι τις 18:00, θα πραγματοποιηθεί το χριστουγεννιάτικο παζάρι στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου, όπου θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις από τους συνεργάτες μας, να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους και να ακούσουν τα παραδοσιακά Κάλαντα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Ειδικά για την ημέρα αυτή, οι εκδόσεις του μουσείου θα πωλούνται με έκπτωση 30%, ενώ κοσμήματα, αναμνηστικά και μικροαντικείμενα με έκπτωση 20%. Επίσης, θα υπάρχει καφές με σπιτικές πίτες και γλυκά, όλα φτιαγμένα από φίλους του Μουσείου.

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, το Μουσείο θα συμμετέχει στο «Sleepover», που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, το Μουσείο θα συμμετέχει στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώνει το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ανορθόδοξου Πολέμου των Ειδικών Δυνάμεων του Γ.Ε.Σ. στη Ρεντίνα, με δράσεις αφιερωμένες στα παιδιά.

Την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018, το Μουσείο θα συμμετέχει στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με θέμα «Το Μαγεμένο Στρατόπεδο» που διοργανώνει ο Δήμος Παύλου Μελά. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στο χώρο του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά και ώρες 17:00 έως 21:00, με ελεύθερη είσοδο.

Το Σαββατοκύριακο πριν από τα Χριστούγεννα, το Σωματείο «Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» διοργανώνει την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία.

Στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου 2018, το Μουσείο διοργανώνει εικαστικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας από 6 μέχρι 12 ετών. Τα εργαστήρια θα λάβουν χώρα στην αίθουσα «Αλέξανδρος Χαΐτογλου» του Μουσείου και θα πραγματοποιούνται από τις 10:00 μέχρι 14:00. Η συμμετοχή είναι 20 ευρώ ανά παιδί και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.