[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Στο 8% διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB, που διενεργήθηκε στο διάστημα 28 Νοεμβρίου με 6 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, που έγινε για λογαριασμό του real.gr, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 31,3% ο ΣΥΡΙΖΑ 23,3% κι ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής 6,8%, Χρυσή Αυγή 6,8%, ΚΚΕ 6%, Ένωση Κεντρώων 2,3%, Ποτάμι 1,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,4%, Ελληνική Λύση 1,3% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. «Άλλο Κόμμα» επιλέγει το 2,7% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,7% (Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ: 8,8% και Λευκό-Άκυρο-Αποχή: 6,9%).

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 53,8% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,4%. Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 17,8%. Ακολουθούν «Άλλο κόμμα» με ποσοστό 4,9% και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 0,1%.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 36,3 % απαντά η ΝΔ, το 26,1% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 30,2% κανένα κόμμα. Την ίδια στιγμή, το 45,1% απαντάει πως θα ενοχλούταν αν κερδίσει έστω και με μια ψήφο διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ, με το αντίστοιχο ποσοστό για τη ΝΔ να βρίσκεται στο 27,6%.

Το 30% των ερωτηθέντων δήλωσε πως επιθυμεί εκλογές πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019, ενώ το 32% θέλει εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές. Το 31,3% θέλει εκλογές στο τέλος της τετραετίας (Σεπτέμβριος 2019). Παράλληλα, το 20,5% πιστεύει ότι θα προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές πριν από τις ευρωεκλογές, το 36,4% απαντά ότι θα προκηρυχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές και το 36,1% απαντά ότι θα προκηρυχθούν στο τέλος της τετραετίας (Σεπτέμβριος 2019).

Στο ερώτημα ποιος εκ των Α. Τσίπρα και Κ. Μητσοτάκη θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 24,8% των ερωτηθέντων και ο αρχηγός της ΝΔ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 32,9%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 36,6%.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ζάκυνθος: Ευτυχώς εκκένωσαν το ξενοδοχείο...

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]