Την κορυφαία στιγμή του στα ευρωπαϊκά Κύπελλα πανηγύρισε το βράδυ της Τρίτης (4/12) ο ΑΟ Θήρας.Η ομάδα της Σαντορίνης νίκησε και στην Τσεχία με 3-0 σετ την Μπρνο και πήρε ιστορική πρόκριση για τις 16 καλύτερες ομάδες του Challenge Cup.

Στη δεύτερη χρονιά που αγωνίζονταιι εκτός Ελλάδας, οι Σαντορινιές είναι μέχρι στιγμής αήττητες στην διοργάνωση με 4 νίκες (2 με Λεμεσό και 2 με την Μπρνο) και χωρίς χαμένο σετ.

Ο ΑΟ Θήρας θα μάθει τον επόμενο αντίπαλό του την Πέμπτη 5/12, όταν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση της UTE Budapest (Ουγγαρία) και της Kuusamo (Φινλανδία). Στο πρώτο παιχνίδι, οι Φιλανδές νίκησαν εντός έδρας με 3-1.

Ο Άρης νίκησε με 3-2 την Μπερόε Ζαγκόρα στο κλειστό της Μίκρας, αλλά δεν του έφθανε για να προκριθεί στην επόμενη φάση της ίδιας διοργάνωσης.

Η βουλγαρική ομάδα, προηγήθηκε με 2-0 σετ και σε συνδυασμό με τη νίκη της στο πρώτο παιχνίδι με 3-0, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, αφήνοντας τις «κιτρινόμαυρες» εκτός συνέχειας. Ο Άρης, παρά τον αποκλεισμό, δεν παράτησε το παιχνίδι.

Η Χουντιμά με 22 πόντους ήταν η πρώτη σκόρερ του Άρη και του αγώνα, με την Γουγούση να προσθέτει 13, την Μοντάνιο 12 και την Μεταξά 11.

Η 17χρονη κεντρική, Ελευθερία Παπαδοπούλου, αγωνίστηκε βασική από το τρίτο σετ και μετά και εντυπωσίασε με 7 πόντους με 4 άσσους και 3 μπλοκ.