Ο καιρός σήμεραΤοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
 

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα νότια πελάγη 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα επικρατήσει κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.


Αναλυτική πρόγνωση:

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το βράδυ αίθριος. 
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών η χιονόνερου, λίγα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και από το απόγευμα βαθμιαία αίθριος. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές η χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα).
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στον Θερμαϊκό τοπικά 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Από το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 και στα νότια τοπικά 7 Μποφόρ, με τάση εξασθένησης από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής Στερεάς - Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα από το βράδυ βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το βράδυ και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στις Κυκλάδες από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ. Στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 και στην Κρήτη έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αργά τη νύχτα.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια 7 Μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα βόρεια σε ανατολικών διευθύνσεων 3 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. 
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά και βόρεια τοπικά 5 Μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.


Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 12-12-2018
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα που βαθμιαία θα σταματήσουν. Αύξηση των νεφώσεων το βράδυ από τα δυτικά, ενώ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα δυτικά ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ορεινά της Θράκης.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά το πρωί έως 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στρεφόμενοι το απόγευμα από τα δυτικά σε νοτίους νοτιοανατολικούς 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Σχόλια