Την επιθυμία του οι υποψήφιοι δήμαρχοι να συζητήσουν για το μέλλον της Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξη "Θεσσαλονίκη - Ταχιάος - Υπεύθυνα", Νίκος Ταχιάος, μετά τη συνάντηση που είχε, πριν λίγο, με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.


Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Ταχιάος δήλωσε:

"Δεν είπα κάτι διαφορετικό από αυτό που λέω τόσες μέρες στα μέσα. Νομίζω ότι είμαι πολύ σαφής στις προθέσεις μου για τη Θεσσαλονίκη, επειδή είναι η πόλη που αγαπώ, η πόλη που γεννήθηκα. Μοιράζομαι εν πολλοίς τις ανησυχίες του κ. Μπουτάρη για την πόλη, όμως καταλαβαίνετε ότι κάθε δήμαρχος βάζει ένα διαφορετικό χρώμα στην πόλη, βάζει ένα διαφορετικό κομμάτι από τον εαυτό του στην πόλη. Νομίζω ότι αυτό είναι κατανοητό και το ξεκαθαρίσαμε μεταξύ μας. Ξεκαθαρίσαμε ποιες είναι οι διαφορές μας, αλλά ξέρουμε και σε τι συμφωνούμε, γιατί αυτό είναι εξίσου σημαντικό, γιατί ο κ. Μπουτάρης δε θα είναι παρών στον προεκλογικό αγώνα. Αυτό, κατά κάποιο τρόπο, διευκολύνει τη θεματική της αντιπαράθεσης, με όσους είναι υποψήφιοι τελικά, γιατί δίνει την ευκαιρία να δούμε το μέλλον της Θεσσαλονίκης. Το σημαντικό είναι να δούμε το μέλλον της πόλης".

Δείτε εδώ το βίντεο των δηλώσεων του κ. Ταχιάου:



Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δήλωσε:

"Είχαμε μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. Ταχιάο, δήμαρχος ο ένας, υποψήφιος δήμαρχος ο άλλος. Ανταλλάξαμε απόψεις γενικώς για τα θέματα της πόλης, ανταλλάξαμε απόψεις για τον προεκλογικό αγώνα, ο οποίος εμένα προφανώς δε με αφορά, αλλά έδειξε και τις προθέσεις του κ  Ταχιάου για έναν καλό προεκλογικό αγώνα, χωρίς χτυπήματα κάτω από την κοιλιά. Με ένα ανοιχτό μυαλό βλέπει τα πράγματα γενικότερα. είναι ανάγκη να βάλει την προσωπικότητα του εφόσον κερδίσει τις εκλογές φυσικά, στα θέματα του Δήμου  και φυσικά να συνεχίσει απ' ότι με διαβεβαίωσε και την εξωστρέφεια, που ανοίξαμε το δρόμο για την πόλη, τα θέματα του πολιτισμού, του τουρισμού και φυσικά να πάρει στην πλάτη του τις ιστορίες της καθημερινότητας οι οποίες, επαναλαμβάνω, δεν εξαρτώνται μόνο από το δήμο. Η καθημερινότητα εξαρτάται από πάρα πολλά πράγματα, έχουμε τα προβλήματα με το προσωπικό, τα οκτάμηνα, τα δίμηνα, τα αυτά, τα εκείνα, έχουμε τα προβλήματα, γενικότερα με τις προμήθειες και τους διαγωνισμούς... Αυτά όμως είναι μέσα στην καθημερινή δουλειά που πρέπει να ξεπερνάμε. Επαναλαμβάνω ότι αν αυτά δεν αντιμετωπιστούν κεντρικά, δε θα έχουμε πρόβλημα"...

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης: