Μετά το τέλος του αγώνα με την Μπάτε Μπόρισοφ υπήρξε έκτακτη σύσκεψη υπό τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη για να αναλυθεί το αποτέλεσμα και να εντοπιστούν οι λόγοι της εικόνας και του αποκλεισμού από την συνέχεια του Europa League.
Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει μεγάλη απογοήτευση για την Ευρώπη. Πρώτα η ομάδα είναι αυτή που καταλαβαίνει ότι ο χθεσινός αποκλεισμός από την συνέχεια του Europa Leauge είναι μια αποτυχία.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης αυτό που προβλημάτισε έντονα τους ανθρώπους του "Δικεφάλου του Βορρά" ήταν η διαφορά αντιμετώπισης των παιχνιδιών στην Ευρώπη, χωρίς φυσικά να ξεχνάει κανείς πως οι αγωνιστικές υποχρεώσεις και η πίεση του αποτελέσματος ξεκίνησε από τον Ιούλιο.

Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το γεγονός πως όλο αυτό το διάστημα οι ποδοσφαιριστές έπαιζαν στα κόκκινα για να μπουν στους ομίλους του Champios League και στο πρωτάθλημα που ξεκίνησαν με -2 και κατάφεραν να είναι στην πρώτη θέση με διαφορά.
Στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ υπάρχει η πεποίθηση ότι η ομάδα θα παίξει καλύτερα , θα μπορέσει να κρατήσει και ενδεχομένως να διευρίνει την διαφορά, αρκεί όπως τόνισαν όσοι έδωσαν το παρών στην σύσκεψη να αποφύγουν τη νοοτροπία και την προσέγγιση των αγώνων των ομίλων του Europa League.
Επίσης αναλύθηκαν και οι ποδοσφαιρικοί λόγοι που ο ΠΑΟΚ σε αυτή την προσπάθεια συνάντησε δυσκολίες. Διαπιστώθηκε πως για κάποιους ήταν πολλά τα τρια παιχνίδια την εβδομάδα και το rotation αφαίρεσε από την ομάδα την ομοιογένεια. Με τον τεχνικό των "ασπρόμαυρων", Ραζβάν Λουτσέσκου να αναλαμβάνει την ευθύνη.
Στην ΠΑΕ υπάρχει ψυχραιμία και αυτό που τονίζουν σε όλους τους τόνους είναι πως η πορεία στο πρωτάθλημα δεν είναι δικαιολογία για όλα , ούτε η αποτυχία στην Ευρώπη μπορεί να θολώσει την απόδοση και το μέταλλο της ομάδας.