Εικόνες ντροπής αντίκρισαν σήμερα, φοιτητές και καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, όταν μπήκαν να δουν τι είχε... απομείνει μετά την κατάληψη από αναρχικούς, δήθεν στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου...


Δεν είχε μείνει τίποτα! Σπασμένες καρέκλες, θρυμματισμένα τζάμια, ξηλωμένες πόρτες, ακόμη και βεβηλωμένες εικόνες του Χριστού και της Παναγίας! 




Ως αυτήν την ώρα είναι αδύνατο να υπολογιστεί το ύψος των ζημιών, αφού πρέπει να ανοίξουν όλοι οι χώροι και τα γραφεία, να βρεθούν τα αντικείμενα (από... φοριαμούς και συρταριέρες ως κομπιούτερ και τηλεοράσεις) ως τα έγγραφα που είναι είτε κατεστραμμένα, είτε πεταγμένα σε διάφορα σημεία, είτε... απλά λείπουν! Κατέστρεψαν ακόμη και τις πυροσβεστικές φωλιές! 



Οι βάνδαλοι ξήλωσαν ακόμη και τους... νιπτήρες και τις λεκάνες από τις τουαλέτες.




Παντού υπάρχουν γραμμένα συνθήματα, ενώ σε άλλα σημεία οι καταληψίες βάνδαλοι είχαν πετάξει μπογιές σε τοίχους και πίνακες.



Η σχολή παραμένει κλειστή, ενώ θα είναι κλειστή και τη Δευτέρα. Αυτήν την ώρα αρχίζει σύσκεψη των κοσμητόρων, για το θέμα.


Καταστροφές σημειώθηκαν και.. .έξω από τη σχολή. Οι αναρχικοί ξήλωσαν τα μάρμαρα από τα σκαλοπάτια για να τα χρησιμοποιήσουν ως.. πολεμοφόδια, κομμάτια της τσιμεντένιας περίφραξης και σιδερένιες περιφράξεις!



Καταστροφές αντίκρισαν και οι εργαζόμενοι και υπεύθυνοι του μετρό στο εργοτάξιο που βρίσκεται ακριβώς έξω από τη Θεολογική. Ένα φυλάκιο κι ένα λυόμενο που χρησιμοποιείται για γραφεία, είχαν γίνει... στάχτη! Έλειπαν εργαλεία κι άλλα είδη!