Έντονη διαμαρτυρία για τις κλοπές και τις ληστείες που συμβαίνουν στα πρατήρια καυσίμων εκδηλώνει η Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης (ΕΝΒΕΘ).

Με ένα κείμενο διαμαρτυρίας οι Βενζινοπώλες ενημερώνουν για την  άσχημη  κατάσταση που επικρατεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από ανακοίνωση τους  τονίζεται «Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο με τις συμμορίες να δρούνε ανενόχλητες σε βάρος των επιχειρήσεών μας και πλέον διακυβεύεται η επιβίωση μας»

Παράλληλα, μέσα από την ανακοίνωση γίνεται λόγος για τους  αστυνομικούς υπαλλήλους που έχουν δηλώσει πως πλέον εν τοις πράγμασι αδυναμία να ανταποκριθούνε δεδομένου ότι και η Δικαιοσύνη είναι υπερβολικά επιεικής με τους κατά επάγγελμα πλέον κλέφτες οι οποίοι αφήνονται ελεύθεροι σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη σύλληψή τους.

Τέλος, αναφέρουν πως οι κλοπές και οι ληστείες έχουν γίνει «καθεστώς με την ανοχή της Πολιτείας» και θέτουν τους υπευθύνους προ των ευθυνών τους «εάν βέβαια συναισθάνονται τις ευθύνες  που έχουν από το Σύνταγμα της χώρας μας.»