Στο Μπίλλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης ξέσπασε φωτιά λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και αμέσως στις φλόγες τυλίχθηκε ο χώρος του αμφιθεάτρου του Κέντρου.

Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής με 12 πυροσβέστες, οι οποίοι και έσβησαν την πυρκαγιά.Από το συμβάν δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός παρά μονό υλικές ζημιές.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της φωτιάς διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής.
Για εμπρησμό κάνει λόγο για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο Μπίλλειο Πολιτιστικό Κέντρο, ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Καραγιάννης.


Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σήμερα θα καταθέσει μήνυση και ζητά την άμεση παρέμβαση της αστυνομίας και της δικαιοσύνης για τη διαλεύκανση της υπόθεσης ενώ δημοσίευσε και φωτογραφίες από το συμβάν:


«Ο Δήμος Λαγκαδά εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τον χθεσινοβραδινό βανδαλισμό και εμπρησμό στο Μπίλλειο Πνευματικό Κέντρο τις πρώτες πρωινές ώρες. Καταθέτουμε σήμερα μήνυση και ζητούμε την άμεση παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης προκειμένου να ανακαλυφθούν και να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους οι δράστες.

Αυτοί που χθες το βράδυ αφού έσπασαν τζαμί πλαϊνής εξώπορτας, εισήλθαν στο Μπίλλειο και έβαλαν φωτιά στην σκηνή του θεάτρου, με αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές ζημιές σε αυτήν. Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής την οποία δημόσια ευχαριστούμε αποφεύχθηκε η ολοκληρωτική καταστροφή του θεάτρου που ήταν ο απώτερος στόχος των εμπρηστών".