Η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ, δεν είναι στα καλύτερα της, είναι εμφανές αυτό και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες αναλύσεις.
Σε μια χρονιά που η διοίκηση του ΤΑΠ και κατ'επεκατσιν ο ΑΣ, έχουν ξοδέψει πολλά, τα έως τώρα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννιδης

Η ομάδα δεν έπεισε στα δυο ματς με Ολυμπιακό, όταν και έχασε με κατεβασμένα χέρια, έμεινε εκτός ομίλων Τσάμπιονς Λίγκ και προβληματίζει έντονα, πρώτα την διοίκηση και φυσικά τους οπαδούς της ομάδας.
Ομως, καθώς η προκήρυξη επιτρέπει αλλαγές η διοίκηση είναι έτοιμη να τις πράξει. Αλλαγές τον Ιανουάριο, για να έχουμε εκπλήξεις τον Μάιο. Αυτό είναι το δόγμα πάνω στο οποίο περπατά η διοίκηση και επαναλαμβάνω είναι έτοιμη να το πράξει. Αν και πιεσμένη από τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα έχασε από τον Ολυμπιακό το απόγευμα του Σαββάτου, η διοίκηση διατήρησε την ψυχραιμία της και με καθαρό νου σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της. Επαναλαμβάνω, οι δυο απανωτές ήττες από Ολυμπιακό αποδιοργάνωσαν την ομάδα, αλλά αυτές τις στιγμές πρέπει να διατηρείς την ψυχραιμία σου και να να σχεδιάζεις τις επόμενες κινήσεις σου με καθαρό νου.
Κατά την άποψη μου αυτό που φταίει είναι η ισορροπία της ομάδας, η οποία είχε διαταραχθεί καθώς δεν βγαίνει ο σχηματισμός με το άθροισμα των κερδισμένων πόντων. Μια ομάδα έχει τακτική ισσοροπια, στο παιχνίδι της και απόλυτη ισσοροπια στις θέσεις.
Ακόμη και όταν η μπάλα καίει, όπως στο  τέλος του Β'σετ, κόντρα στον Ολυμπιακό , ο ΠΑΟΚ δεν έχει τον παίκτη να τελειώσει την φάση, κάτι που έκανε ο Ολυμπιακός με τον Καναδό Σμιθ που στις τελευταίες φάσεις είχε 75% επιτυχία στις επιθέσεις του.
Όμως αυτό πέρασε. Ο αγώνας με την ΑΕΚ θα είναι μια καλή ευκαιρία για να φανεί η αντίδραση της ομάδας και μετά η διοίκηση θα πράξει τα δέοντα. Και με δεδομένο, ότι και στο παρελθόν έχει απόλυτη επιτυχία στις αλλαγές, τότε, η αισιοδοξία για ανάκαμψη κυρίως στην φάση των play off, είναι πιθανή. Σε μεγάλο βαθμό μάλιστα.
Ο κόσμος μπορεί να είναι εκνευρισμένος, στεναχωρημένος, να έχουμε βγει από τα ρούχα με τις δυο απανωτές ήττες, αλλά ας εμπιστευτούμε για μια ακόμη φορά την διοίκηση και τον τρόπο σχεδιασμού της ομάδας. Πιστεύω πώς είναι η καλύτερη κίνηση που πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Και οπαδοί και δημοσιογράφοι. Θα επαναλάβω για όσους πιθανόν το ξέχασαν, πως μιλάμε για το τμήμα που έφερε το πιο μάγκικο πρωτάθλημα στον σύλλογο και έχει κατακτήσει τα τελευταία πέντε χρόνια πολλούς τίτλους. Ας το σεβαστούμε λοιπόν και ας περιμένουμε. Τίποτε δεν χάθηκε για τον ΠΑΟΚ, ούτε και κερδήθηκε για τον Ολυμπιακό, τον Δεκέμβριο. Τίποτε....