Το μετρό της Θεσσαλονίκης που στο παρελθόν είχε γίνει ανέκδοτο για την πόλη εδώ και δυο χρόνια  έχει γίνει πια πραγματικότητα λέει ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό κ. Γιάννης Μυλόπουλος.

«Το έργο έχει φτάσει στο 65% της ολοκλήρωσης του, έχει τελειώσει το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής του έργου και αυτό που μένει πλέον είναι η προμήθεια των συστημάτων και των συρμών. Το έργο θα παραδοθεί τον Νοέμβριο του 2020, και λίγους μήνες μετά αρχές του 2021  θα παραδοθεί και το έργο της Καλαμαριάς».

Ο κ. Μυλόπουλος τονίζει ότι οι συρμοί είναι τελευταίας γενιάς, είναι υπεραυτόματα  χωρίς οδηγό και αυτό σημαίνει ότι οι δοκιμαστικές λειτουργίες θα χρειαστούν πολύ χρόνο.
«Θα ξεκινήσουμε δοκιμαστικές λειτουργίες το δεύτερο εξάμηνο του 2019 για να είναι το έργο παραδοτέο το Νοέμβριο του 2020»

Ο κ. Μυλόπουλος τόνισε τέλος ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης θα έχει μια παγκόσμια πρωτιά, αναφορικά με τον τρόπο που αξιοποιήσει τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν στις ανασκαφές με δύο σταθμούς να είναι ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι.

cnn.gr