Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε σήμερα,  στο Φανάρι, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Αγιορειτικής Εστίας, Γιάννης Μπουτάρης.
Ο κ. Μπουτάρης, που συνοδευόταν από τον Γέροντα Συμεών Διονυσιάτη, μέλος του Δ.Σ. της Αγιορετικής Εστίας, τον Διευθυντή της Αγιορειτικής Εστίας Αναστάσιο Ντούρο και τα στελέχη της, Στέφανο Γωγάκο και Μαρία Γιαννέλου, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Παναγιώτατο για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του εν λόγω Οργανισμού με σκοπό την ανάδειξη της Αθωνικής πνευματικής ζωής και παράδοσης.
Στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών εγκαινιάζεται απόψε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Πόλης η έκθεση ζωγραφικής του ζωγράφου και εικονογράφου Γεωργίου Κόρδη, με τίτλο «Φως εκ φωτός. Άθως. Βυζάντιο. Οικουμένη», η οποία συνδιοργανώνεται από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος και την Αγιορειτική Εστία.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος συνδέεται με μακροχρόνια φιλία με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, συνεχάρη τον ίδιο και τους συνεργάτες του για το έργο και την προσφορά της Αγιορειτικής Εστίας.
Από το Γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας