Η ένταση στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας κυριαρχεί στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.



Αναλυτικά:


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πρόβα σύρραξης στο Αιγαίο

Σύμφωνα με την εφημερίδα “επικίνδυνα παιχνίδια της Τουρκίας στο Αιγαίο, με την προκλητικότητα να χτυπάει «κόκκινο» και την πολεμική ρητορική να συνεχίζεται από τον υπουργό Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος επανέλαβε τα περί «γαλάζιας πατρίδας» και τα περί μη αποδοχής «τετελεσμένων» στην ανατολική Μεσόγειο”.


ΕΘΝΟΣ: Νεύρα στην Άγκυρα με τσαμπουκάδες στο Αιγαίο

Η εφημερίδα αναφέρει: “Το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) συνέρχεται σήμερα µε αντικείμενο τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, υπό τη σκιά των τουρκικών προκλήσεων. Η Αθήνα δείχνει πως παρακολουθεί µε ιδιαίτερο προβληματισμό τις συνεχόμενες παραβιάσεις της γείτονος”.


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Προ των πυλών ο προφητευόμενος πόλεμος στο Αιγαίο

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι “τραβάνε πολύ δυνατά το "σκοινί" οι Τούρκοι στο Αιγαίο και δεν αποκλείεται να κοπεί! Μετά το κρεσέντο παραβιάσεων πάνω από Καστελόριζο, Παναγιά και Οινούσσες, έστειλαν UAV πιθανόν οπλισμένα με πυραύλους να περιπολούν πάνω από τα Δαρδανέλια και τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο κοντά όμως στο ελληνικό FIR”.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τι αλλάζει στο σύστημα οικογενειακού γιατρού

“Σε ασφαλισμένους δύο ταχυτήτων θα οδηγήσει το νέο σύστημα του οικογενειακού γιατρού σύµφωνα µε τις αλλαγές στα ραντεβού στις δημόσιες δομές Υγείας που προωθεί το υπουργείο Υγείας”, υποστηρίζει η εφημερίδα.


ΕΣΤΙΑ:  Ανοικτή ή Βουλή τις εορτές για τα «κάλαντα της αμαρτίας»!

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “υπουργοί κάνουν υπερωρίες για να διαγράφουν σκάνδαλα με ν-τροπολογίες” και προσθέτει:¨”Μια πρωτοφανή απόφαση γιά τά κοινοβουλευτικά χρονικά έλαβε χθες ό Πρόεδρος τοϋ Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης:Όπως άνεκοίνωσε στό σώμα αφήνοντας εμβρόντητους τούς εκπροσώπους τών κομμάτων, σέ αντίθεση μέ άλλες χρονιές πού ή Βουλή έκλεινε ουσιαστικά τήν βραδυά ψηφίσεως τοϋ Προϋπολογισμού καί άνοιγε μετά τά Θεοφάνεια, θά είναι ανοικτή καί τίς εορτές τών Χριστουγέννων. Επίσης τόνισε ότι θά γίνουν συνεδριάσεις καί στίς 27 καί στίς 28 Δεκεμβρίου, διότι κατά τά λεγόμενά του «ή Βουλή δέν είναι σχολείο»”.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Αγωγός: Μεγάλες προσδοκίες, μεγάλες ανησυχίες

Η εφημερίδα γράφει: “Αλλάζει τα οικονομικά και γεωπολιτικά δεδομένα στην ανατολική Μεσόγειο η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου για τη δημιουργία του αγωγού φυσικού αερίου East Med. Τον Φεβρουάριο στην Κνωσό θα υπογραφεί επισήμως η συμφωνία, η οποία έχει την απόλυτη στήριξη των ΗΙΙΑ. Τεράστιο το ενδιαφέρον και από την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς ο αγωγός τής δίνει τη δυνατότητα να μη στηρίζεται αποκλειστικά στο φυσικό αέριο της Ρωσίας”.


Η ΑΥΓΗ: Οι Πρέσπες στην τελική ευθεία

Η εφημερίδα πανηγυρίζει: “Ψηφίστηκαν από την Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ οι τροπολογίες για υπηκοότητα, εθνότητα και σύνορα Στις 15 Ιανουαρίου η τελική ψηφοφορία για αλλαγή του συντάγματος στα Σκόπια. Αμέσως μετά, η συμφωνία των Πρεσπών έρχεται στην ελληνική Βουλή Κατέρρευσε η σπέκουλα της Ν.Δ. Καταρρίπτεται η επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης για «εθνότητα» και «μειονότητα»”.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:  Ανεβαίνει η ένταση με Τουρκία

“Σωρεία υπερπτήσεων και παραβιάσεων Η Άγκυρα ανεβάζει το θερμόμετρο, υπογραμμίζοντας τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο”, γράφει η εφημερίδα.


ΛΟΓΟΣ: (Ν)τροπολογίας το ανάγνωσμα

“"Μαλλιοτραβήγματα" στο κοινοβούλιο μεταξύ κυβέρνησης - αντιπολίτευσης, μετά "την "κάθοδο" δεκάδων τροπολογιών προς ψήφιση στην Βουλή, λίγο πριν το κλείσιμο του Κοινοβουλίου για τα Χριστούγεννα, με αποτέλεσμα να παραταθεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας”, γράφει η εφημερίδα.


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Απειλεί να βάλει χέρι στους λογαριασμούς χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών

Η εφημερίδα επισημαίνει: “Κατά 66,3% αυξήθηκαν την τελευταία τριετία όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία και βρίσκονται αντιμέτωποι με «αναγκαστικά μέτρα είσπραξης»”.


ΤΑ ΝΕΑ: 15.000 ιδιοκτήτες έχασαν τα ακίνητά τους

Η εφημερίδα τονίζει: “Δεκαπέντε χιλιάδες - τουλάχιστον - ακίνητα περιέρχονται στο Δημόσιο σε 35 περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες εξαιρέθηκαν από τις τελευταίες ρυθμίσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος. Ειδικότερα, με νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Τετάρτη δίνεται ένας χρόνος παράταση (από τα 14 στα 15) σε όσες περιοχές δεν έληξε η παράταση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2018 αφήνοντας απέξω τόσο τις 21 περιοχές για τις οποίες η προθεσμία έληγε το 2017, όσο και 14 περιοχές για τις οποίες η προθεσμία έληξε μεταξύ 2 Οκτωβρίου και 19 Νοεμβρίου 2018”.


ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέα ρύθμιση για οφειλές στα ταμεία

Η εφημερίδα αναφέρεται στις χθεσινές εξαγγελίες Αχτσιόγλου από τη Θεσσαλονίκη.


ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Η λίστα της ντροπής για το ανήθικο πάρτι

Σύμφωνα με την εφημερίδα: “Αποκαλυπτήρια στη Βουλή για τις βρόµικες δουλειές µε το Προσφυγικό, τις οποίες προσπαθεί να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων η κυβέρνηση, για να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι, Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση για τις φωτογραφικές ρυθμίσεις”.


ESPRESSO:  Δίωξη στη μάνα της μικρής Κωνσταντινας

“Ανατροπή-σοκ προκαλεί η ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας Ιωαννίνων για την υπόθεση της άτυχης Κωνσταντίνας Αναγνώστη, που πέθανε στα 16 χρόνια της τον Νοέμβριο τον 2014, ύστερα από επίσκεψη ρουτίνας σε οδοντιατρείο της Αλβανίας για σιδεράκια. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», η μητέρα της κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία, σχετικά με τον ήδη προφυλακισμένο οδηγό ταξί Σ.Π. που μετέφερε την ανήλικη κοπέλα”, γράφει η εφημερίδα.


KONTRANEWS: Πρωτοφανής επίθεση Πούτιν κατά βαρθολομαίου

Η εφημερίδα αναφέρει: “Λίγο πριν τις κρίσιμες εκλογές στην Ουκρανία κρίση στις Ελληνορωσικές σχέσεις προκαλεί η πρωτοφανής και αήθης επίθεση του Βλαντιμίρ Πούτιν κατά του Βαρθολομαίου. Ο Ρώσος Πρόεδρος στη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας συνέντευξης Τύπου κατηγόρησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι χρηματοδοτήθηκε από την Αμερική για να οργανώσει την απόσχιση της Ουκρανικής Εκκλησίας από το Πατριαρχείο της Μόσχας”.


POLITIK: Σε εκλογική ετοιμότητα λόγω Πρεσπών

Η εφημερίδα “προβλέπει” τις πολιτικές εξελίξεις των επόμενων ημερών, βασιζόμενη στο ρεπορτάζ της.


STAR PRESS: Γύρισα από τον άλλο κόσμο

Η εφημερίδα αναφέρεται σε περίπτωση γυναίκας που πέθανε πάνω σε εγχείρηση ρουτίνας, όμως προς έκπληξη όλων επανήλθε στη ζωή. Συνέβη στις ΗΠΑ.