Στιγμές αγωνίας περνάει η οικογένεια του 51χρονου επιχειρηματία, που έπεσε θύμα απαγωγής, έξω από το σπίτι του σήμερα Πέμπτη, στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά.


Οι Αρχές προσπαθούν κομμάτι – κομμάτι να συνθέσουν το παζλ της απαγωγής του γνωστού επιχειρηματία, ενώ μέχρι στιγμής οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει με την οικογένεια του για να ζητήσουν λύτρα.

Πρόκειται για ιδιοκτήτη μεγάλης εταιρείας, κοντά στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά, που τροφοδοτούσε ναυτιλιακές εταιρείες –κυρίως με κρουαζιερόπλοια- με ποτά, πούρα και άλλα είδη.

Επίσης είναι πρώην συνιδιοκτήτης εργοστασίου παραγωγής τσιγάρων στο Ντουμπάι, για το οποίο υπήρξε έλεγχος από την ΕΛ.ΑΣ το 2016 σε σχέση με κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων με προορισμό την Μ. Βρετανία(ο ίδιος δεν είχε εμπλακεί στο παραμικρό).

Υπήρξε κάτοχος τεσσάρων πλοίων μεταφοράς τσιγάρων αλλά και συμμέτοχος τα τελευταία χρόνια σε γνωστή αλυσίδα αρτοποιείων που είχε βρεθεί στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών.

Διατηρούσε ορισμένες επαφές -χωρίς οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή- με πρώην κρατουμένους των φυλακών Κορυδαλλού αλλά και με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Από τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν, το θύμα απήχθη έξω από το σπίτι του, από τουλάχιστον τέσσερα άτομα, τα οποία τον άρπαξαν και τον έβαλαν μέσα σε ένα μαύρο αυτοκίνητο.

Μάλιστα, όπως προκύπτει το σχέδιό τους ήταν τόσο μελετημένο που ο επιχειρηματίας δεν πρόλαβε να αντιδράσει αφού τον έπιασαν χειροπόδαρα και τον έριξαν στην κυριολεξία μέσα στο όχημα.

Επίσης, από τις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων, εικάζεται ότι οι απαγωγείς ήταν σωματώδεις. Φορούσαν, δε, μπουφάν με την επιγραφή "ΕΚΑΜ". 

Οι αρχές έχουν στην διάθεσή τους και υλικό από όποιες κάμερες υπάρχουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με αναφορές προσώπων που τον γνώριζαν το θύμα της απαγωγής δεν είχε σωματοφύλακες  και δεν έπαιρνε κανένα μέτρο ασφαλείας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν το ενδεχόμενο η απαγωγή να έχει οργανωθεί από άτομα που γνώριζαν τον επιχειρηματία ή ορισμένες από τις καθημερινές κινήσεις του.

Ακόμη ερευνώνται ορισμένες ασαφείς πληροφορίες για τυχόν επενδύσεις του 50χρονου το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχειακή επιχείρηση εκτός Ελλάδος .