Οι μαθητές σε δύο σχολεία του «Αγκούρα Χιλς» της Καλιφόρνια, που γλίτωσαν της καταστροφής από μια έντονη πυρκαγιά, δέχθηκαν εκπληκτικές επισκέψεις αυτήν την εβδομάδα από τους αθλητές Ολυμπιακών Αγώνων, που χάρισαν νέο αθλητικό εξοπλισμό μαζί με χαμόγελα και ζεστές αγκαλιές.

Στο δημοτικό σχολείο Γιέρμπα Μπουένα, το οποίο περιβάλλεται από λόφους μαυρισμένους από την μεγάλη πυρκαγιά, η αθλήτρια του Softball, Χάμαν Αουγκούστ μοιράστηκε την χαρά της προσφοράς μαζί με τα μέλη της Εθνικής ομάδας Softball των Η.Π.Α.

«Είναι ο κόσμος μας», είπε, κάνοντας γνωστό ότι ολόκληρος ο αθλητικός εξοπλισμός του σχολείου της καταστράφηκε στη φωτιά.
«Αυτά είναι τα κορίτσια και οι άνθρωποι που κοιτάμε και παρακολουθούμε αναζητώντας για να μας υποστηρίξουν και να μας βοηθήσουν να περάσουμε από αυτή την σκληρή στιγμή».

Η πυρκαγιά συνέβη στις 8 Νοεμβρίου στα βουνά πάνω από το Μαλιμπού και πυρπόλησε περίπου 96.949 στρέμματα σε ολόκληρο το Λος Άντζελες και τις επαρχίες προτού ολοκληρώσει το έργο της, καταστρέφοντας 1.643 δομές και σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους.
Η πυρκαγιά ξέσπασε μια μέρα αφού ένας βετεράνος πολέμου των ΗΠΑ, έβαλε φωτιά σε ένα μπαρ και αίθουσα χορού στο κοντινό Ταόυζαντ Οκς, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει.

Οι σπουδαστές δήλωσαν ότι ήταν σουρεαλιστικό να περπατούν καθημερινά ανάμεσα καμένα σπίτια και βουνοπλαγιές στο δρόμο τους προς το σχολείο κάθε μέρα.

Η Τζέιν Ριντ, μέλος της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ Softball, που έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στο Τόκιο το 2020, δήλωσε ότι απολάμβανε την ευκαιρία να συμμετάσχει στην ομάδα οκτώ προηγούμενων και μελλοντικών Ολυμπιονικών στη επίσκεψη της Δευτέρας.
«Ζώντας στη Νότια Καλιφόρνια και την εξοικείωσή με αυτό που συνέβη πρόσφατα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αναζωογονήσουμε τα παιδιά εδώ, ειδικά κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της εορταστικής περιόδου» δήλωσε η Ριντ.

Ο σκιέρ Ντέιβιντ Ουάις είπε στους μαθητές να πάρουν μαθήματα ζωής από την τραγωδία.
«Όλοι σε αυτό το δωμάτιο είχαν δύσκολη περίοδο», δήλωσε ο διπλός χρυσός Ολυμπιονίκης.
«Αυτές οι δύσκολες στιγμές δεν χρειάζεται να καθορίσουν πώς θα ενεργήσετε».
www.ana.gr