«Οι απόπειρες εκμετάλλευσης ή και καπελώματος από διάφορους κομματικούς και πολιτικούς κύκλους, του πατριωτικού μαθητικού ξεσηκωμού ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών δεν δίνουν σε κανέναν το δικαίωμα να χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών “φασιστικές”».



Αυτό υπογραμμίζει, σε δήλωσή του, ο Ν. Νικολόπουλος, πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ο οποίος χαρακτηρίζει “άθλιους” όσους “επιχειρούν να ταυτίσουν τον πατριωτισμό των Ελληνόπουλων και την Ελληνικότητα της Μακεδονίας με τον ερυθρόμαυρο φασισμό.  Και είναι δύο φορές άθλιοι, επειδή έχουν συμφιλιωθεί με τα διεθνή κέντρα παραχάραξης της ιστορίας μας και για άλλη μια φορά αποκαλύπτονται ότι είναι δουλοπρεπείς και yes men”.


Καταφέρεται και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον οποίο λέει ότι “δεν τολμά να ξεστομίσει λέξη πατρίδα και να υπερασπιστεί την πατρίδα. Δυστυχώς, γιατί και αυτός κουβαλάει έναν αγράμματο κοσμοπολιτισμό, φερμένο από τη Δύση. Στην Δύση ωστόσο οι Άγγλοι, Γάλλοι Πορτογάλοι, Γερμανοί και άλλοι αγαπούν τις πατρίδες τους σχεδόν σοβινιστικά”.


Και καταλήγει: “Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική και αυτό που διδάχθηκαν, από την ιστορία, οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες μαθητές το διαδηλώνουν με υπερηφάνεια  στους δρόμους και τις πλατείες. Κάθε άλλη ερμηνεία, αλλά και κάθε πρωτοβουλία, είτε αποδόμησης, είτε καπελώματος του αγώνα τους προσβάλλει το υπερήφανο, πατριωτικό και ακηδευμόνευτο μαθητικό κίνημα».