Συμμορία διαρρηκτών που αποτελείτε από  9 άτομα είχαν ξάφριζαν  διαμερίσματα  παραβιάζοντας την κύρια είσοδο των σπιτιών. Από την αστυνομία ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων τριών εμπλεκομένων στην υπόθεση ,ηλικίας από 26 έως 49 ετών.

Οι συλλήψεις έγιναν ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά  Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τουλάχιστον από τα μέσα Ιουλίου 2018 έως και τις αρχές Δεκεμβρίου, οι 6 από τους συλληφθέντες μαζί με 34χρονο ημεδαπό - ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος σε κατάστημα κράτησης της χώρας - διέπρατταν συστηματικά κλοπές από διαμερίσματα, αφαιρώντας κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Τα κλοπιμαία στη συνέχεια τα διέθεταν στα άλλα 2 μέλη που συνελήφθησαν, με σκοπό την περαιτέρω πώληση τους και την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, παραβίαζαν τις πόρτες των διαμερισμάτων κυρίως με αντικλείδια που προμηθεύονταν από 36χρονο μέλος του κυκλώματος, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν συνολικά τριάντα δύο (32) διαρρήξεις διαμερισμάτων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Τρίκαλα, με τη συνολική τους λεία να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.


Επίσης εκτός από τους παραπάνω συνελήφθη και μία 22χρονη ημεδαπή, η οποία μαζί με ακόμα μία γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί, παρείχαν πληροφορίες στο κύκλωμα για διαμερίσματα που μπαίνανε στο «στόχαστρο» των διαρρηκτών.
Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


             πλήθος κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών,

             1 πιστόλι, 1 πιστόλι κρότου αερίου, 1 αεροβόλο πιστόλι και μία απομίμηση όπλου,

             εξειδικευμένα διαρρηκτικά εργαλεία,

             χρηματικά ποσά,

             φορητός πομποδέκτης ρυθμισμένος σε συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας,

             ένας ανιχνευτής μετάλλων και

             ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.