Στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας το απόγευμα της Τετάρτης τον Αερωπό Έδεσσας, του οποίου και επικράτησε με 19-24 τελικό σκορ, πετυχαίνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Δικέφαλος, αν και μπήκε μουδιασμένα, δίνοντας δικαίωμα στο γηπεδούχο Αερωπό να προηγηθεί με 3-0, με ένα σερί 0-3 των Νικολαΐδη, Τζόνο και Αραμπατζή ισοφάρισε σε 3-3. Ο Άκης Κυπραίος έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του αγώνα, στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης, κάνοντας το 3-4. Από εκεί και έπειτα, οι δύο ομάδες πορεύονταν «χέρι-χέρι», 5-5 και 6-6, με τους Απόστολο Παλάσκα και Βαγγέλη Αραμπατζή να ξαναδίνουν "αέρα" δύο τερμάτων, 6-8, στο Δικέφαλο. Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων να διατηρήσουν χαμηλά τη διαφορά, οι «μάγκες με τα ασπρόμαυρα» έχτισαν μία διαφορά τριών γκολ, 9-12, με τον γηπεδούχο Αερωπό να μειώνει σε 10-12, το οποίο έμελλε να είναι και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, ανοίγοντας τη διαφορά στα τέσσερα τέρματα, 11-15. Οι αντίπαλοι προσπάθησαν να βάλουν «δύσκολα» στους παίκτες του Δικεφάλου, οι οποίοι έδειξαν την ποιότητά τους, καθώς διατήρησαν τη διαφορά των πέντε τερμάτων, την οποία διαμόρφωσε ο Παντελής Κωστακίδης, ο οποίος έγραψε το 17-22 στο 52:34 μέχρι το 55:10, οπότε και οι γηπεδούχοι ζήτησαν τάιμ άουτ ύστερα από γκολ του Θοδωρή Πετρίδη, που έκανε το 18-23. Αν και ο Αερωπός μείωσε σε 19-23, ο Κοκώνης απάντησε άμεσα, γράφοντας το τελικό σκορ 19-24, το οποίο έδωσε στον ΠΑΟΚ τη νίκη - πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Το παρόν έδωσαν φίλαθλοι της ομάδας τόσο από την πόλη της Έδεσσας, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή.

Οι «μάγκες με τα ασπρόμαυρα», μετά το ατυχές αποτέλεσμα στου Ρέντη για το πρωτάθλημα, ήθελαν να πετύχουν ένα αποτέλεσμα, που πέρα από την πρόκριση θα αποτελούσε και «ένεση» για το επερχόμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο κλειστό της Νεάπολης την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου. Μετά τη σημερινή νίκη, με την οποία πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, ο ΠΑΟΚ προχωράει με ανεβασμένη την ψυχολογία για τη συνέχεια!

Αερωπός Έδεσσας - ΠΑΟΚ : 19-24