Με το απόλυτο νικών η Λίβερπουλ συνεχίζει τον καλπασμό της προς τον τίτλο καθώς με το εμφατικό 5-1 επί της Αρσεναλ  έστειλε μήνυμα προς όλους, ότι τίποτε δεν είναι ικανό να της φράξει τον δρόμο.


Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

29 χρόνια μετά η Λίβερπουλ δείχνει επιτέλους έτοιμη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αν και κατά την άποψη μου το μεγάλο ματς κόντρα στην Σιτι που έρχεται θα κρίνει πολλά σε όλους τους τομείς. Και στον ψυχολογικό. Η Λίβερπουλ μπήκε στη σεζόν για να επιβληθεί και να σηκώσει το πρωτάθλημα, κάτι που αποδεικνύει σε κάθε αγωνιστική. Η ομάδα του Κλοπ γύρισε το ματς μέσα σε 93" (απίθανο το 2-1 απο τον Φιρμίνιο) και έκανε πάρτι ενθουσιάζοντας τους φίλους της και σπέρνοντας τρόμο στους αντιπάλους της.
Πλέον είναι στο +9 από την Τότεναμ και κάθε της παιχνίδι είναι μια ποδοσφαιρική παράσταση. Οι Reds βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ωστόσο με απίθανο Φιρμίνο έκαναν απίθανη ανατροπή και έμειναν 31 ματς αήττητοι στο Ανφιλντ για το πρωτάθλημα. Ρεκόρ για τους Κόκκινους οι 54 βαθμοί έπειτα από 20 στροφές του πιο σκληρού πρωταθλήματος στον πλανήτη μας.  Η φετινή  Λίβερπουλ του Κλόπ είναι πιο κυνική όπως λέμε συχνά στο ποδόσφαιρο για να χαρακτηρίσουμε τις ομάδες που βρίσκουν δίχτυα ανά δύο τελικές. Οι Κόκκινοι του Μέρσεϊσαϊντ ποντάρισαν σε ένα ακόμη ματς - ντέρμπι στο ανεβοκατέβασμα του ρυθμού, όπως και όποτε θέλουν.
Η επιστροφή της Λίβερπουλ στα πρωταθλήματα φαντάζει πλέον πολύ κοντά για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Τα χρώματα της Λίβερπουλ αχνοφαίνονται πάνω στο τρόπαιο και μόνο η ομάδα του Γκουαρντιόλα δείχνει ικανή να εκφράσει αντίθετη άποψη. Εκτός και αν η ίδια βγάλει τα μάτια της μόνη της, όπως την χρονιά που γλίστρησε ο Τζέραρντ, αλλά τώρα η Λίβερπουλ είναι  περισσότερο ορθολογιστική κυρίως λόγω του Γιούργκεν Κλόπ στο τιμόνι της.