Το “θαύμα” επιτέλους πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στο θέατρο Κολοσσαίον.


Μετά απο περίπου τρείς μήνες πρόβες πραγματοποιήθηκε η 36η Χαλκιδικιώτικη βραδιά, μια παράσταση που δημιούργησαν και ερμήνευσαν τα εθελοντικά στελέχη της ΧΑΝΘ και της κατασκήνωσης του Αγίου Νικολάου. Ήταν μια παράσταση υπόδειγμα για μικρούς και μεγάλους. Οι εθελοντές της κατασκήνωσης απέδειξαν για ακόμα μια φορά ότι παρά τα δύσκολα σημεία των καιρών που ζούμε όταν υπάρχει θέληση, δημιουργικότητα και πείσμα, όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Η 36η Χαλκιδικιώτικη Βραδιά μας ταξίδεψε φέτος στη Χαλκιδική της Κίνας (που προφανώς σαν αυτή δεν έχει) για να ζήσουμε μαζί με το θίασο της μια αλλόκοτη περιπέτεια γεμάτη δράση και δυνατά συναισθήματα.

Η παραλλαγή του κινέζικου θρύλου της Μουλάν στην παράσταση αυτή αντικατοπτρίζει την προσωπική πορεία ενός νέου που έρχεται σε επαφή με την κατασκήνωση και μέσω αυτής καταφέρνει να υπερνικήσει τον εαυτό του, να βελτιωθεί, και να αναγνωριστεί για αυτή του τη νίκη. Στη σύγχρονη εκδοχή της ιστορίας, η οποία βρίσκεται σε μορφή ταινίας κινουμένων σχεδίων της Ντίσνει, προστίθεται ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι: η δύναμη της φιλίας. Η έννοια αυτή είναι τόσο βαθιά πλεγμένη στην ιστορία και λειτουργία της κατασκήνωσης, που η παράσταση αυτή δεν θα είχε υπόσταση αν η “Μιλάν” δεν είχε φίλους να την υποστηρίξουν. Τι θα είχε απογίνει, άραγε χωρίς τον τυχερό της γρύλλο;

Και κάπως έτσι, έγινε το θαύμα που ζητήσατε… θίασος και θεατές με μια φωνή να κάνουν το φινάλε της παράστασης τραγουδώντας όλοι μαζί την κραυγή της κατασκήνωσης, δίνοντας ραντεβού για το καλοκαίρι στις μαγικές παραλίες του Αη Νικόλα.