_DSC6008

Τη δημιουργική βιομηχανία της Θεσσαλονίκης θέλει να παρουσιάσει το Thessaloniki Design Week το οποίο, στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων, φιλοξένησε τη δεύτερη συνάντηση φορέων που θα πάρουν μέρος σε αυτό.



Σύνθημά του η Ανα-Δημιουργία που είναι και γενικός άξονας θεματολογίας και προβληματικής των εκδηλώσεων. Σκοπός του να παρουσιάσει φορείς, επιχειρηματίες, άτομα, επιστήμονες και ομάδες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της δημιουργικής βιομηχανίας.

 

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τη διοργάνωση εκθέσεων, ημερίδων, workshops, παρουσιάσεων, ξεναγήσεων, διαγωνισμών, καθώς και διαδικτυακών δράσεων.


Από πλευράς διοργάνωσης και συνεργαζόμενων φορέων μίλησαν η Έλλη Χρυσίδου, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών, ο Γιώτης Ιωαννίδης, εκ μέρους της ΑΜΚΕ Philartia, ο Χρήστος Σαββίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Labattoir, ο Θάνος Αλέξανδρος, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, όπως και άλλοι, εκπρόσωποι των φορέων που στηρίζουν τη διοργάνωση, όπως η ΔΕΘ,το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, το Open House Thessaloniki κ.ά.


Επίσης, ο Δ. Φακίνος μίλησε για το Graphic Design και για την ένταξη των βραβείων ΕΒΓΕ στα πλαίσια του Thessaloniki Design Week.


Ανακοινώθηκε επίσημα η Ανοιχτή Πρόσκληση για άτομα, ομάδες και εταιρείες σε όλους τους τομείς του σχεδιασμού – design, που καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως και τις 10/1/2019.


Mε την συμμετοχή των φορέων της πόλης και ομάδων από όλους τους τομείς του σχεδιασμού - design θα διαμορφωθεί το τελικό πρόγραμμα των δράσεων το επόμενο διάστημα.