Μια από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές της Thessaloniki Walking Tours αυτή την Πέμπτη 22/11 επαναλαμβάνεται! Περπατάμε ξανά στις εσχατιές της νύχτας. Με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο ανασύρουμε τις μνήμες και αφηγούμαστε τις ιστορίες μιας ερωτικής πόλης.

Οι άνθρωποι και οι ιστορίες τους, τα πάθη και οι επιθυμίες τους τροφοδοτούν συναρπαστικές αφηγήσεις και δένονται με το νυχτερινό αστικό τοπίο.

Περπατάμε σε δρόμους, στεκόμαστε σε πλατείες και σημεία, σκοτεινές γωνιές και μυστικά περάσματα ανασύροντας τις αναμνήσεις και τα γεγονότα που έστησαν τον μύθο της ερωτικής πόλης.
Ιστορία και μικροϊστορία εμπλέκονται διαρκώς σε μια διαχρονική προσέγγιση της συναρπαστικής ερωτικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης που τροφοδότησε τη φαντασία των ποιητών, των πεζογράφων, των ερευνητών, των ιστορικών, των περιπατητών.


Από την πλατεία Μοριχόβου μέχρι την θρυλική οδό Αφροδίτης και τις άλλες γωνιές στον Βαρδάρη επιχειρούμε τη σύνθεση της εικόνας ενός μυστικού κόσμου εντοπίζοντας τα ίχνη και τα νήματα που ενώνουν το χθες με το σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της νυχτερινής διαδρομής μας θα έχουμε την ευκαιρία να ρίξουμε ένα διαφορετικό βλέμμα σε γνωστές περιοχές, να ανακαλύψουμε άγνωστες γωνιές και εκείνες τις ιστορίες που έπλεξαν τον μύθο της ερωτικής πόλης.

Σημείο συνάντησης: Πλατεία Μοριχόβου (Λαδάδικα) Ώρα: 7:00 μμ
Συμμετοχή: 15 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ποτήρι κρασί στο TS-14)
Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com.

#Thessaloniki Walking Tours ,