Με στόχο την προώθηση της Θεσσαλονίκης ως εκπαιδευτικό προορισμό, εκπρόσωποι του Δήμου Θεσσαλονίκης και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της πόλης, συμμετείχαν στη Διεθνή Εκπαιδευτική Έκθεση IEFT («International Education Fair of Turkey») που πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Οκτωβρίου, στην Κωνσταντινούπολη. Στην παρθενική αποστολή του «Study in Thessaloniki» στο εξωτερικό, η πανεπιστημιακή κοινότητα της πόλης έδωσε ένα δυναμικό “παρών”, ανάμεσα σε πανεπιστήμια από τη μακρινή Αυστραλία, τον Καναδά και την Αμερική.

Η Θεσσαλονίκη έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για την προσέλκυση φοιτητών από το εξωτερικό. Οι γονείς και τα παιδιά που επισκέφθηκαν το περίπτερο της Θεσσαλονίκης στη Διεθνή Έκθεση Εκπαίδευσης, ανέφεραν ως τεράστιο πλεονέκτημα την εγγύτητα της πόλης, ως αναφορά την απόσταση αλλά και την κοινή νοοτροπία των δύο λαών. Οι 500 και πλέον επισκέπτες, εντυπωσιάστηκαν από το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο σπουδών των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα. Στην εν λόγω έκθεση, συμμετείχαν το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και το The University of Sheffield International Faculty – CITY College.

Η γειτονική χώρα αποτελεί μια δυναμική αγορά, με δεδομένο ότι κάθε χρόνο περίπου 100.000 νέοι από την Τουρκία επιλέγουν για τις σπουδές τους ξένα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Το 2017 η Τουρκία, μαζί με την Κίνα και τη Νότια Κορέα, χαρακτηρίστηκε ως μία από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες αγορές φοιτητών.