[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Δημοσκόπηση Public Issue: Πρώτος σε δημοφιλία ο Κυριάκος, ανεβασμένη η… Φώφη!

Περίεργα πολιτικά αποτελέσματα δίνει το δεύτερο μέρος της έρευνας της Public Issue, για το Πολιτικό Βαρόμετρο του Νοεμβρίου.


Σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Στη «μάχη» για την πρωθυπουργία ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η δημοφιλέστερη επιλογή, με το 43% να τον χαρακτηρίζει ως την καταλληλότερη επιλογή, με το 25% να προκρίνει τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρείται δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός. Τα ποσοστά του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας είναι αυξημένα συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση κατά 4 μονάδες. Από τους οκτώ πολιτικούς αρχηγούς, ο Αλέξης Τσίπρας είναι έκτος σε δημοφιλία.

Κι εδώ αρχίζουν τα περίεργα: Καλά νέα για τη Φώφη Γεννηματά που βρίσκεται στη δεύτερη θέση και για τον γραμματέα του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα που είναι τρίτος.

Στο ερώτημα για το πώς λειτουργεί το κράτος σε σχέση με πριν από πέντε χρόνια, μόλις το 19% λέει ότι λειτουργεί καλύτερα ενώ το 51% ότι λειτουργεί χειρότερα.

Ακόμη πιο ισχυρό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες στην κυβέρνηση όταν ερωτώνται για το τι πιστεύουν σχετικά με το πώς πηγαίνουν τα πράγματα στην Ελλάδα. Το 74% πιστεύει ότι η Ελλάδα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, το 17% σε σωστή, 7% λέει ούτε σωστή ούτε λάθος κατεύθυνση.

Κι άλλο ένα περίεργο: Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα πράγματα πάνε χειρότερα, αναφορικά με το πόσο υπερήφανοι αισθάνονται οι Ελληνες, 8 στους 10 τονίζουν ότι είναι πολύ ή αρκετά υπερήφανοι!


Dimoskopisi-2.png

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]