Η καθαριότητα, οι αστικές συγκοινωνίες, οι θέσεις στάθμευσης και το κυκλοφοριακό αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ζητούν να λειτουργήσει επιτέλους κάποια στιγμή το Μετρό! 


Αυτό προκύπτει από έρευνα της εταιρίας Interview η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του υποψήφιου δημάρχου Μάκη Κυριζίδη, με την παράταξη "Θεσσαλονίκη Θετικά".

Συγκεκριμένα, για τα προβλήματα της πόλης οι ερωτηθέντες απαντούν τα εξής:




Επίσης, εκτός από μετρό, θέλουν και τα εξής:



Ένας στους δύο που εξυπηρετήθηκαν από το δήμο Θεσσαλονίκης δεν έμεινε ευχαριστημένος(48% ναι, 52% όχι), όταν χρειάστηκαν το δήμο τέσσερις στους δέκα (44% ναι, 56% όχι).  Όμως στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν θα άλλαζαν με τίποτε την ζωή τους στην Θεσσαλονίκη με μία αντίστοιχη στην Αθήνα, καθώς αγαπούν την πόλη τους παρόλα τα  προβλήματα της (το 86% απαντά όχι, ή μάλλον όχι στην ερώτηση αν θα άλλαζε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη με τη ζωή στην Αθήνα και οι υπόλοιποι απαντούν ναι, ή  μάλλον ναι).

Η έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων-ερευνών Interview, την οποία διενήργησε για  λογαριασμό του υποψήφιου Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Μάκη Κυριζίδη, «φωτίζει»  ταυτόχρονα και το προφίλ ενός ικανού και αποδεκτού από την πλειοψηφία των πολιτών  Δημάρχου. Τον θέλουν καταξιωμένο επαγγελματικά, έντιμο, με πρόγραμμα και νέο στην ηλικία. Παρόλα αυτά, ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το ότι εκτός των άλλων προσόντων, ένα 6% θέλει ο δήμαρχος να ΄χει κομματική στήριξη!



Η έρευνα της Interview πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά, σε δείγμα 600 ατόμων στο Δήμο Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2018.