Στα ίχνη 4 δραστών έφτασαν μετά από πολύμηνες έρευνες οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης  που φέρεται να δολοφόνησαν 52χρονο άνδρα με νοητική υστέρηση στον Εύοσμο , τον Απρίλιο του 2017.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 37χρονος Έλληνας, 39χρονη γυναίκα και η 21χρονη κόρη της δυνάμει σχετικών ενταλμάτων σύλληψης του κ. Ανακριτή Θεσσαλονίκης σε βάρος των οποίων καθώς και σε βάρος ένας 30χρονου Αλβανού συνεργού τους, που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίσταση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία και ληστεία κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με την αστυνομία  οι δράστες, βραδινές ώρες της 02/03-04-2017 μετέβησαν σε μονοκατοικία στην περιοχή του Ευόσμου, όπου διέμενε ο 52χρονος με τον 78χρονο πατέρα του και την 49χρονη αδερφή του και με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος του ηλικιωμένου, αφαίρεσαν 250 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Το θύμα που  έπασχε από νοητική υστέρηση αντέδρασε και δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι και στο θώρακα με ρόπαλο ή με σιδηρολοστό με αποτέλεσμα να καταλήξει.Οι δράστες ήταν οικείοι της οικογένειας. Οι δύο γυναίκες ήταν γειτόνισσες του 78χρονου πατέρα και των δύο παιδιών του.

Ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος, Νικόλαος Ζησιμόπουλος ανέφερε  ότι "και τη ληστεία και την ανθρωποκτονία την έκαναν και οι 4 από κοινού καθώς οι  δράστες ήταν οικείοι της οικογένειας."

Οι αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής έπειτα από αξιοποίηση στοιχείων της έρευνας, εξιχνίασαν την υπόθεση ανθρωποκτονίας καθώς έγινε έρευνα στον τόπο του εγκλήματος με λήψη βιολογικού υλικού και με αυτό τον τρόπο  τακτοποιήθηκαν οι δράστες.

«Ειδικότερα χθες το μεσημέρι εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν στο κέντρο της πόλης οι δύο γυναίκες ενώ ο 37χρονος εντοπίσθηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής», τόνισε ο προϊστάμένος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημόσιων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Αστυνόμος Β’ Πέτρος Τάνος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Ανακριτή ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού τους.

#Δολοφονία,#Εύοσμος