[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Ο καιρός σήμερα


Για σήμερα Κυριακή 18-11-2018 η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένει νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια με βαθμιαία επέκταση στην υπόλοιπη χώρα.


Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπεριωτικά ορεινά κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, τις πρωινές ώρες της Δυτικής και
Κεντρικής Στεράς και από το βράδυ στα υπόλοιπα βόρεια ορεινά(ενδεικτικό υψόμετρο 1000-1200 μέτρα στα βόρεια και 1500-1800 μέτρα στα κεντρικά). Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα στα δυτικά. 

Άνεμοι στα δυτικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7, στα πελάγη 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα βόρεια σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. 

Αναλυτική πρόγνωση:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους τοπικά ισχυρές. 
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 08 έως 11 βαθμούς Κελσίου. 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και από το βράδυ στα υπόλοιπα ορεινά. 
ΑΝΕΜΟΙ: Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα παραθαλάσσια τοπικά 8 Μποφόρ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου και τις πρωινές ώρες της Δυτικής Στερεάς. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα από τα βορειοδυτικά. 
ΑΝΕΜΟΙ: Από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 τοπικά 9 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στρεφόμενοι από το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 


ΖΑΚΥΝΘΟΣ 

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση τη νύχτα. 
ΑΝΕΜΟΙ: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, στρεφόμενοι από το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 


ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Θεσσαλίας και τις πρωινές ώρες της Κεντρικής Στερεάς. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.
ΑΝΕΜΟΙ: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ, στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς. Στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία από το απόγευμα σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις Κυκλάδες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. 
ΑNΕΜΟΙ: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα Δωδεκάνησα και μετά το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. 
ΑNΕΜΟΙ: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΑΤΤΙΚΗ 

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους τοπικά ισχυρές που το βράδυ θα εξασθενήσουν. 
ΑΝΕΜΟΙ: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους νοτιοδυτικούς. Τοπικά στα ανατολικά έως 7 Μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 19-11-2018 

ΚΑΙΡΟΣ: Στα δυτικά παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τη νύχτα στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και το Ανατολικό Αιγάιο και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανώς
 κατά τόπους να είναι ισχυρά στα ανατολικότερα τμήματα, σταδιακά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. 
ΑΝΕΜΟΙ: Στο Αιγαίο νοτίων διευθύνσεων 6 με 7 Μποφόρ που βαθμιαία θα  στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Σε μικρή άνοδο.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]