Ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης προσκαλεί νέους μουσικούς ορχήστρας ηλικίας 8 έως 25 ετών να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στις σχετικές ακροάσεις για την επιλογή νέων μελών στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων ΜΜΘ (MOYSA - Megaro Youth Symphony Orchestra).

 Οι ακροάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, στην αίθουσα δοκιμών της MOYSA (M2, επίπεδο -1) και ώρες 11:00 έως 22:00.

 Κύριος σκοπός της Ορχήστρας είναι να φέρει σε επαφή τους πιο ταλαντούχους μουσικούς της Θεσσαλονίκης, των περιφερειακών δήμων αλλά και πιο απομακρυσμένων περιοχών κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να συνυπάρξουν σε μία πρότυπη μουσική κοινότητα, να εκπαιδευτούν περαιτέρω στην ορχηστρική τέχνη, να συμπράξουν με διεθνείς μουσικούς και σολίστ υπό τη διεύθυνση επιφανών διευθυντών ορχήστρας, να γνωρίσουν σημαντικούς δασκάλους και να συμμετέχουν σε σχετικές δραστηριότητες εντός και εκτός ΜΜΘ.

 Ανάμεσα στους σκοπούς της MOYSA συμπεριλαμβάνεται επίσης η πρόθεση να υποστηριχθεί η εξέλιξη των μελών της σε ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προσωπικότητες και η μετέπειτα καλλιτεχνική τους πορεία, μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της παροχής πολύτιμων εμπειριών.