[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Μια έκθεση για έναν πρωτοπόρο της μόδας
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης - ΜΙΕΤ παρουσιάζει την έκθεση "Σέρο Αμπραχαμιάν (1949-1983)  - Ο διεθνής πρωτοπόρος της ελληνικής μόδας".


Τα εγκαίνια θα γίνουν αύριο, Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 στις 19:30 στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη.

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη το 1949, ο Σέρο Αμπραχαμιάν ήταν από τους ελάχιστους έλληνες σχεδιαστές που εκείνη την εποχή έσπασε τα ελληνικά όρια.

Η έκθεση περιλαμβάνει πρωτότυπα σχέδια από όλη την πορεία του έλληνα μοντελίστ, φωτογραφικό υλικό και τεκμήρια από τη ζωή του καθώς και δύο σχέδιά του προς την Μαργαρίτα Καλαφάτη. Η έκθεση διανθίζεται με αναφορές στον τύπο, αλλά και με πρωτότυπα περιοδικά της εποχής. Εκτίθεται επίσης η αυθεντική δημιουργία (μια γυναικεία φούστα), με την οποία ο Αμπραχαμιάν πρώτευσε, σε ηλικία 21 ετών, στον διαγωνισμό μοντελίστ που διοργάνωσε το περιοδικό Γυναίκα το 1970.

Αρρώστησε το 1982. Φιλάρεσκος, δεν επέτρεψε σε πολλούς να τον δουν ασθενή. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Μεμόριαλ» της Νέας Υόρκης, όπου πέθανε στις 20 Ιουλίου 1983.

▶ Διάρκεια έκθεσης*: 16 Νοεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου 2018
▶ Ωράριο έκθεσης: 
Δευτέρα-Τετάρτη 9:00-15:30
Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 9:00-20:00
Σάββατο 9:30-16:00
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]