[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του δήμου ΘεσσαλονίκηςΗ Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης αφιερώνει αυτή την συναυλία στην επέτειο των 150 χρόνων από το θάνατο του Ιταλού συνθέτη του bel canto Gioacchino Rossini, καθώς και στα 200 χρόνια από τη γέννηση του Γάλλου συνθέτη,  εκφραστή της γαλλικής Opéra lyrique, Charles Gounod.

Η Σ.Ο.Δ.Θ. φιλοξενεί ανερχόμενους νέους λυρικούς τραγουδιστές, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να συμβάλλει στην ανάδειξη της νέας ταλαντούχας γενιάς καλλιτεχνών προσφέροντας τους εμπειρίες μουσικής πράξης.

Οι νέοι τραγουδιστές ερμηνεύουν άριες από γνωστές όπερες του G. Rossini και της όπερας Faust, της πιο γνωστής από τα 12 λυρικά έργα που συνέθεσε ο Charles Gounod, με το πρώτο μέρος της συναυλίας να κλείνει με το περίφημο ντουέτο των δύο γατών, που για την βραδιά αυτή θα τραγουδηθεί από ‘’τέσσερις’’.

Στο δεύτερο μέρος θα εκτελεστεί η Συμφωνία αρ. 1 σε ρε μείζονα του Gounod υπό την διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου Γερμανού μαέστρου Jens Georg Bachmann με μεγάλη σταδιοδρομία στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 21:00 στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ, η οποία παραχωρείται δωρεάν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ΕΙΣΟΔΟΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]