Με… φάλτσα πέρασε και το εμπόδιο της Ξάνθης ο ΠΑΟΚ: Με φαλτσαριστή κεφαλιά του Πρίγιοβιτς στο 47’ και, λίγο αργότερα, με φαλτσαριστό φάουλ του Μαουρίσιο.


Σαφώς καλύτερος ο Δικέφαλος, έφθασε στο σημείο, στην αρχή του δευτέρου μέρους, να έχει ακόμη και στο 80-20 την κατοχή, αλλά μετά το 2-0 έδωσε την μπάλα στους φιλοξενούμενους, χωρίς, πάντως, αυτοί να καταφέρουν κάτι. Εξάλλου, ήταν σαφές από την πρώτη στιγμή ότι είχαν έρθει στη Θεσσαλονίκη με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς.

Αυτήν τη φορά, πάντως, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από τα προηγούμενα παιχνίδια, έβγαλε αυτοματισμούς και είχε μεγαλύτερη ταχύτητα από τον αντίπαλο του. Ειδικά όταν μπήκε στο παιχνίδι ο Βιερίνια.

Θα μείνουμε σε τρία σημεία: Πρώτα στην εμφάνιση του Λημνιού που δείχνει ότι είναι σημαντικό άσετ για τον Λουτσέσκου, έπειτα στο ιδιαίτερα σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων (Βαρέλα και Λημνιός βρέθηκαν εκτός με... φορείο) και τρίτο στη διαιτησία που απέδειξε ότι, ακόμη κι όταν παίζουμε κρυφτό, καλό είναι να φέρνουμε ξένους διαιτητές: Ο ένας βοηθός έδειξε να μπερδεύει το οφσάιντ, ενώ ο διαιτητής σε φάση όπου ο Κάνιας δέχτηκε κλοτσιά από τον Λισγάρα στο ύψος της μικρής περιοχής και, στη συνέχεια, ο παίκτης της Ξάνθης τον... πάτησε στη γάμπα, έδειξε, απλά, να συνεχιστεί το παιχνίδι...

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Τούμπα
Γκολ: 47' Πρίγιοβιτς, 65' Μαουρίσιο /-
Δοκάρια : - / - 

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος, Βοηθοί:  Νίκος Σάββας, Αντώνιος Σινιοράκης
Κίτρινες: 15' Κίτσιου / 63' Μπαξεβανίδης
Κόκκινες: - / -

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα (58' λ. τρ. Τόσκα), Κρέσπο, Κίτσιου (46' Βιεϊρίνια), Κάνιας, Μαουρίσιο (75' Βέρνμπλουμ), Πέλκας, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

Ξάνθη(Μίλαν Ράσταβατς):  Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Κασάδο, Μπαξεβανίδης, Καντά (56' Σαρπόνγκ), Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (83' Μελιόπουλος), Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ, Κάστρο (69' Μπρίτο).