Οι συνταγές που κυκλοφορούν για μηλόπιτες είναι άπειρες. Με φύλλα κρούστας, σφολιάτα, ζύμη τάρτας, σαν κέϊκ, τα μήλα τριφτά ή μέσα στη ζύμη ή από πάνω και ούτω καθεξής.

Συνήθως, όσες συνταγές και άν έχω κατά καιρούς μαζέψει και όσους πειραματισμούς και άν έχω κάνει, η μηλόπιτα που φτιάχνω είναι αυτή που σας δίνω παρακάτω.
Είναι μια συνταγή της μαμάς μου με τη χαρακτηριστική έκφραση, αλεύρι όσο πάρει.
Όσο περίεργο και άν μου φαινόταν αυτό παλιά, τώρα διαπιστώνω πως το πόσο αλεύρι θα βάλει κανείς το καταλαβαίνει, με τα χρόνια και την εμπειρία.
Μπείτε στην κουζίνα σας, λοιπόν και φτιάξτε μια μηλόπιτα να συνοδέψετε τον καφέ ή το τσάϊ σας. Και καλή σας όρεξη!!


ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι βιτάμ
2 αυγά
1/2 ποτήρι ζάχαρη
αλεύρι (όσο σηκώσει)
1 πρ.αλάτι
4 μήλα
κανέλα
λίγη φρυγανιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλέυρι κοσκινισμένο και το αλατάκι.Ξεχωρίζουμε λίγο ζυμάρι για να το τρίψουμε στη συνέχεια από πάνω.Τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη, ρίχνουμε και την κανέλα και τα αφήνουμε για λίγο σε ένα μπολ να στραγγίξουν. Στρώνουμε τη ζύμη μας σε μιά φόρμα με αποσπώμενη βάση, ρίχνουμε από πάνω τα μήλα και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Στο ζυμάρι που έχουμε κρατήσει, ρίχνουμε αλεύρι ώστε να γίνει πολύ σφιχτό και ή το τρίβουμε στον τρίφτη ή το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε ψιλά κομματάκια και το ρίχνουμε πάνω από τα μήλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 45 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με λίγη άχνη. Καλή επιτυχία.

@σίσση βασιλειάδου
#μηλόπιτα #foodmood