[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Ταχιάος ο εκλεκτός της Νέας δημοκρατίας για τη Θεσσαλονίκη

Ο Νίκος Ταχιάος είναι τελικά ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας για τον δήμο Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Μαρία Σπυράκη.«Πρόκειται για έναν αυτοδιοικητικό, με μεγάλη εμπειρία. Είναι πρωτεργάτης εμβληματικών projects και εργάζεται για την εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης», σημείωσε η Μαρία Σπυράκη στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοσιογράφων.


Είναι σαφές ότι στη Νέα Δημοκρατία κατέληξαν στην υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για τους εξής κυρίως λόγους:


⁃ Εμπειρία αυτοδιοίκησης. Ο κ. Ταχιάος ήταν από τους πιο πετυχημένους αντιδημάρχους Θεσσαλονίκης.


⁃ Μακρά διαδρομή στο κόμμα κι άρα εχέγγυα ότι θα καταφέρει να ενώσει σε βαθμό μεγαλύτερο σε σύγκριση με άλλους υποψήφιους. Ανήκει, βεβαίως, στον πυρήνα των «Ντορικών», είχε ακολουθήσει την Ντόρα Μπακογιάννη στο δικό της κόμμα, όμως έχει προσφέρει στη Νέα Δημοκρατία από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, ως μέλος της ΟΝΝΕΔ.


⁃ Ξεκάθαρο φιλελεύθερο προφίλ που ταιριάζει απόλυτα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που φαίνεται ακόμη κι αν κάποιος ανατρέξει στις αναρτήσεις του στο Facebook. Δ

⁃ Ξεκάθαρες, επεξεργασμένες και προωθημένες απόψεις για την Θεσσαλονίκη του μέλλοντος, απλά καταγεγραμμένες και τεχνοκρατικά επεξεργασμένες.


⁃ Επιρροές και πέραν της ΝΔ, για τις οποίες, πάντως, έχει κατηγορηθεί (ειδικά επειδή στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 είχε ψηφίσει Γιάννη Μπουτάρη, κάτι που ποτέ δεν έκρυψε, έχοντας, όμως, ανακρούσει πρύμναν ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια, όταν κι εξωτερίκευσε τις αντιθέσεις του στην πολιτική του απερχόμενου Δημάρχου με κάθε τρόπο).


Αυτό, όμως, που προσμέτρησε στην επιλογή είναι κάτι ακόμη: Το προφίλ του Νίκου Ταχιάου είναι αυτό που θα ψήφιζαν οι δημότες της Θεσσαλονίκης: Κάτοικος του κέντρου –άρα… μπαγιάτης- με κουλτούρα που ξεφεύγει από τα ελληνικά σύνορα –για να συνεχίσει το περίφημο… άνοιγμα της πόλης, μοναδικό (ίσως) επίτευγμα του Γιάννη Μπουτάρη- μεθοδικός επιστήμονας (τοπογράφος μηχανικός) με γνώση των καθημερινών προβλημάτων της πόλης (την «περπατάει» καθημερινά είτε πεζός είτε με τη δημόσια συγκοινωνία) αλλά και άνθρωπος με «άκρες» στις γειτονιές, όπως η Τούμπα, η Ξηροκρήνη, το Ντεπο (όπου το πατρικό του) που τις «ξέχασε» εδώ και οκτώ χρόνια η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης… Και, σίγουρα, δεν είναι μέρος της «μαυρίλας» στην οποία έσπευσε να τοποθετήσει, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάθε άλλον εκτός του Γιάννη Μπουτάρη.Mε πληροφορίες από το makthes.gr

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]