"Δεχθήκαμε εντολές να οπισθοχωρήσουμε" καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Την ”εντολή” που δινόταν στους αστυνομικούς να μην εισέλθουν στον πανεπιστημιακό χώρο και να βάλουν τέλος στη δράση των αγνώστων, αλλά να οπισθοχωρήσουν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην επέτειο του Πολυτεχνείου το βράδυ του Σαββάτου, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης.

«Όσες φορές πλησιάσαμε προς τις εισόδους της Πολυτεχνικής Σχολής, δεχτήκαμε ρητές εντολές να οπισθοχωρήσουμε. Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι αστυνομικές δυνάμεις οφείλουν να επέμβουν σε περιπτώσεις διάπραξης κακουργηματικών πράξεων , χωρίς να χρειάζεται η άδεια των πρυτανικών Αρχών για να συλλάβουν τους δράστες», εξήγησε ο κ. Τσαϊρίδης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ”ΕΘΝΟΣ”, σύμφωνα με πανεπιστημιακούς κύκλους υπάρχει πάγια εντολή να επεμβαίνει η Αστυνομία όταν διαπράττονται κακουργήματα, όπως είναι η ρίψη μολότοφ, ενώ δεν χρειάζεται ούτε εντολή ούτε άδεια από τις πρυτανικές Αρχές για να εισέλθουν οι αστυνομικοί στο χώρο του πανεπιστημίου, ούτε να έχει προηγηθεί άρση του πανεπιστημιακού ασύλου.

#ΜΑΤ,#Επεισόδια,#Πολυτεχνείο


Σχόλια