Η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται. Εκτός Αργεντινής ο τελικός,αλλά δεν παίζει η Μπόκα, ζητώντας τιμωρία της Ρίβερ

Απαντες γνωρίζουν πλέον τις ντροπιαστικές ώρες που βίωσε το αργεντίνικο ποδόσφαιρο το βράδυ του Σαββάτου ή ακόμα και της Κυριακής, καθώς αναβλήθηκε πολλές φορές η ρεβάνς του τελικού του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Μόνο που το πράγμα έχει χειροτερέψει ακόμα περισσότερο. Μετά τη συνάντηση της Τρίτης στην Παραγουάη μεταξύ των προέδρων της Ρίβερ Πλέιτ, της Μπόκα Τζούνιορς και της CONMEBOL, βγήκαν δύο σημαντικές ειδήσεις, αμφότερες με αρνητικό πρόσημο.

Η πρώτη είχε να κάνει με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής, ορίζοντας τη διεξαγωγή του τελικού για τις 8 ή 9 Δεκεμβρίου, αλλά εκτός Αργεντινής. Ηδη αρκετές χώρες από τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη, ακόμα και αραβικές, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν το επαναληπτικό ραντεβού τίτλου.

Μόνο που σύμφωνα με την Μπόκα, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Ο πρόεδρός της, Ντανιέλ Ανχελίτσι, εξήγησε με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η ομάδα του δεν σκοπεύει να αγωνιστεί και ότι κινείται ήδη για να τηρηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες τιμωρίας της αντιπάλου, όπως ορίζει το άρθρο 18 του πειθαρχικού κώδικα της διοργάνωσης. Μάλιστα ενημέρωσε ότι εφόσον δεν δικαιωθεί σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, θα φτάσει μέχρι το CAS, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι στην ημερομηνία που όρισε η CONMEBOL, δεν θα έχει εκδικαστεί η υπόθεση και η ντροπή θα συνεχίζεται…
gazetta.gr

Σχόλια