Γεροβασίλη: Επίκαιρο και αυτονόητο το αίτημα για μια αστυνομία που να σέβεται τα πολιτικά δικαιώματα των πολιτώνΤο λιγότερο ατυχές μπορεί να χαρακτηριστεί το μήνυμα της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αφού χαρακτηρίζει επίκαιρο το αίτημα των πολιτών για αστυνομία που να σέβεται τα πολιτικά δικαιώματα!

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης της κ. Γεροβασίλη έχει ως εξής:

Το Πολυτεχνείο είναι η μνήμη της αντίστασης εναντίον της δικτατορίας, αλλά είναι και η προτροπή για την υπεράσπιση της δημοκρατίας σήμερα, απέναντι σε όσους την απειλούν – τους θιασώτες του νεοναζισμού, του φασισμού και της ξενοφοβίας. 

Γιατί η εξέγερση του Πολυτεχνείου δείχνει την ικανότητα της κοινωνίας μας να μιλά με τον καιρό της αλλά και να πηγαίνει παραπέρα, κάνοντας ανοίγματα στη διάρκεια, προκαλώντας το μέλλον και εμβαθύνοντας συνεχώς τη δημοκρατία. 

Στη Δημοκρατία, είναι πάντα επίκαιρο αλλά και αυτονόητο το αίτημα κάθε δημοκρατικού πολίτη για μία Αστυνομία που θα είναι στην υπηρεσία των πολιτών, με σεβασμό στα πολιτικά και ατομικά τους δικαιώματα και η οποία θα διασφαλίζει την ίση πρόσβαση τους στο δικαίωμα της ασφάλειας αλλά και θα προστατεύει τους δημόσιους χώρους. Γιατί εκεί όπου λείπει ο δημόσιος χώρος και ο πολιτικός διάλογος, εκεί γεννιέται η βία.

Σχόλια