Την ανεξαρτητοποίησή του, από την Πρωτοβουλία, με την… παγκόσμια πρωτοτυπία να προτείνει, στη συνέχεια, την… επανασύστασή της, ανακοίνωσε, πριν λίγο, στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο Ανδρέας Κουράκης.



Ο κ. Κουράκης έδειξε ως μοναδικό ενδιαφέρον να μην καταλήξει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι “θα είναι καταστροφική πορεία να ορίσουν τα κόμματα υποψηφίους” επειδή ο δήμος “θα περάσει στα χέρια της συντηρητικής παράταξης”!


Πρόσθεσε ότι “απαιτείται σύγκλιση των δυνάμεων που ίδρυσαν την Πρωτοβουλία το 2010 και την στήριξαν το 2014” θέτοντας κι αυτός το διχαστικό δίλημμα “εμείς και οι άλλοι” και είπε πως η ομάδα των πέντε (σ.σ. Κουράκης, Αβαρλής, Αβραμόπουλος, Αϊβαζογλου, Αρβανίτης) θα εργαστεί στην κατεύθυνση της σύγκλισης “όχι ηγεμονικά, λέγοντας εμείς είμαστε και κανείς άλλος”, εκφράζοντας την ελπίδα “ότι θα διευρυνθεί σύντομα”.


Στα θετικά της Πρωτοβουλίας μέτρησε το ότι “άνοιξε το δρόμο για μια πόλη ανοικτών οριζόντων, σύγχρονη, με ευρωπαϊκή ταυτότητα” και στα αρνητικά “όχι μόνον τη στάση του στο Μακεδονικό ζήτημα” αλλά και το ότι “δεν τα πήγε καλά στα θέματα της καθημερινότητας”, αλλά και “της ομαλής διαδοχής. Ο δήμαρχος είπε ότι είχε πάρει την απόφασή του δυο χρόνια πριν κι έψαχνε τον τρόπο να γίνει κάτι τέτοιο. Αν ήταν έτσι έπρεπε να ΄χει λήξει το θέμα, ενώ  τώρα τρέχει η Πρωτοβουλία να ανασυγκροτήσει τη Νέα Πρωτοβουλία”.