[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Βαρβιτσιώτης: «Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να αναζητά ευθύνες για το Προσφυγικό»


Τον πρόχειρο και επιζήμιο τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση διαχειρίζεται το Προσφυγικό επεσήμανε ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής
, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Θέμα 104,6 FM.

Αναφορικά με την αίτηση της Νέας Δημοκρατίας για προ ημερησίας συζήτηση για το Προσφυγικό, ο κ. Βαρβιτσιώτης  τόνισε ότι «καταθέσαμε αίτημα για συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για το Μεταναστευτικό» και συμπλήρωσε: «Η Κυβέρνηση είχε στη διάθεση της 1,6 δισ. ευρώ, με τις συνθήκες, σήμερα, διαβίωσης στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων να είναι άθλιες. Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να αναζητά ευθύνες».

Ερωτώμενος για το αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες της Κυβέρνησης στα ζητήματα του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού, ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ επεσήμανε ότι μόλις προ ολίγων ημερών κατατέθηκαν στη Βουλή οι χιλιάδες συμβάσεις που έχουν συνάψει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα υπόλοιπα συναρμόδια Υπουργεία, οι οποίες στο σύνολο τους αποτελούν είτε απευθείας αναθέσεις, είτε με διαβλητούς, πρόχειρους διαγωνισμούς, χωρίς κανένα εχέγγυο διαφάνειας. «Έκτακτες ανάγκες που να δικαιολογούν αυτές τις απευθείας αναθέσεις από το 2016 και μετά, αφότου και καταγράφονται σταθερές και διαχειρίσιμες μεταναστευτικές ροές, δεν υπάρχουν», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στον Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Ανδρουλάκη, ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ είπε ότι κατανοεί  απόλυτα την πίεση που νιώθει ο ίδιος και το κόμμα του, λόγω των αρνητικών δημοσκοπήσεων. «Πρέπει, όμως, να αντιληφθεί ότι ενδεχόμενη επέκταση της Συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας και στον Έβρο, θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τη χώρα», υπογράμμισε.

Αναφορικά με το αν η επέκταση της Συμφωνίας θα έχει, όντως, θετικά αποτελέσματα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ξεκαθάρισε: «Με αυτόν τον τρόπο, η Τουρκία θα αναγκαστεί να φυλάξει αποτελεσματικότερα τα σύνορα της, ενώ η Ευρώπη και ειδικότερα, η FRONTEX θα επικεντρωθούν σε αυτό το σημείο εισόδου μεταναστών στη χώρα μας». «Η Νέα Δημοκρατία θα εφαρμόσει μια διαφορετική  πολιτική στη βάση της καλής επιτήρησης των εθνικών συνόρων», κατέληξε συγκεκριμένα.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

SCI-FI

[SCI-FI][bsummary]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]