Σε... μαύρη τρύπα, μέσα στην οποία πέφτουν, ο ένας μετά τον άλλον, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και... περνούν σε άλλη διάσταση, μετατρέπεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τη Νέα Δημοκρατία.


Τα ονόματα των υποψηφίων εμφανίζονται, πέφτουν στη μαύρη τρύπα του Δήμου και, απλά, εξαφανίζονται!

Τελευταία εξαφανίστηκαν, ως δια μαγείας, τα ονόματα των τριών βουλευτών Α Θεσσαλονίκης, Σταύρου Καλαφάτη, Κώστα Γκιουλέκα και Έλενας Ράπτη. Έπεσαν στο τραπέζι, έγιναν οι επαφές, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ίδιο: Κανείς τους δεν θα είναι υποψήφιος για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. 

Ο Σταύρος Καλαφάτης έκανε μια πολιτική κίνηση πριν πολλούς μήνες όταν δήλωσε ότι θα αφοσιωθεί στην προσπάθειά του για την κεντρική πολιτική σκηνή. Μάλιστα, μόλις πριν μια βδομάδα, το επανέλαβε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, προφανώς για να βάλει οριστικό τέλος στην παραφιλολογία.

Η Έλενα Ράπτη, επίσης είχε διαψεύσει ότι ενδιαφέρεται για το δήμο, λίγο αργότερα από τον Στ. Καλαφάτη. Όταν η παραφιλολογία φούντωσε, με ένα άρθρο της στήριξε... Παπαμιμίκο κι έτσι έκλεισε τα αυτιά στις Σειρήνες.

Ο Κώστας Γκιουλέκας προφανώς δε θεωρούσε σοβαρό το θέμα για να ασχοληθεί. Με το που... πύκνωσαν, όμως, τα τηλέφωνα από ανθρώπους που, ή ήθελαν να το διασταυρώσουν, ή να τον... συγχαρούν, διεμήνυσε μέσω κοντινών του ανθρώπων ότι δεν θα τον ενδιέφερε άλλη μία δημοτική αναμέτρηση...

Η προσπάθεια της Πειραιώς επικεντρώνεται στο να βρει στέλεχος το οποίο να "αναγκάσει" τον Γιώργο Ορφανό να αφήσει τη σημαία του αντάρτικου και να συνταχθεί στις κομματικές γραμμές. Φαίνεται, όμως, ότι η προσπάθεια αυτή δεν ευοδώνεται. Έτσι, όλα δείχνουν ότι ο πρώην βουλευτής που έγινε αντάρτης μετά τη διαρροή πως η Πειραιώς θα ήθελε για υποψήφιο δήμαρχο τον Ιγνάτιο Καϊτετζίδη, θα προχωρήσει ως το Πρωτοδικείο και την κατάθεση ψηφοδελτίου.

Αυτό είναι και το αγκάθι για τους υπόλοιπους υποψηφίους του -λεγόμενου- κεντροδεξιού χώρου. Φαίνεται πως ο Κωνσταντίνος Ζέρβας θα αναζητήσει υποψηφίους εκτός Νέας Δημοκρατίας, όπως θα αναγκαστεί να κάνει και ο Μάκης Κυριζίδης, με τον πρώτο να ΄χει -σαφώς- προτεραιότητα καθώς πριν γίνει υποψήφιος στην Α Θεσσαλονίκης δεν μπορούμε να πούμε ότι ανήκε στον καθαρό Νεοδημοκρατικό χώρο. Αντίθετα, ο Μάκης Κυριζίδης δεν έκρυψε ποτέ ότι προέρχεται από το χώρο αυτό, κάτι που του δημιουργεί προβλήματα -ειδικά στην περίπτωση που, τελικά, υπάρξει στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία σε κομματική επιλογή, αφού έτσι μειώνεται δραματικά το πολιτικό προσωπικό με κομματικό χαρακτήρα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει.

Τέτοια προβλήματα σαφώς δεν έχει ο Χάρης Αηδονόπουλος, που έχει πιστούς ακολούθους -και δεν μιλάμε για αυτούς που τον ακολουθούν στα... μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το θέμα για τον αγαπητό γιατρό είναι να πείσει ότι, αυτήν τη φορά, είναι αποφασισμένος να φθάσει στο Πρωτοδικείο, καθώς ο ίδιος έχει τρολάρει, ουκ ολίγοις, τον εαυτό του λέγοντας πως "είμαι πάντα υποψήφιος, για... υποψήφιος δήμαρχος".

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης φαίνεται να ΄χει άλλα προβλήματα -κι όχι να συγκεντρώσει ομάδα ή ψήφους- που αποτελούν, όμως, τροχοπέδη στην πορεία προς το Πρωτοδικείο, ενώ ο Π. Μωυσίδης είναι αμφίβολο αν μπορεί να γεμίσει, ξανά, το Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης της ΔΕΘ με κατοίκους του κέντρου, της Ξηροκρήνης, της Ανάληψης ή της Όλγας. Το ίδιο και τα ψηφοδέλτιά του...

Γεγονός είναι ότι η Νέα Δημοκρατία μπήκε σε μονόδρομο: Πρέπει να δώσει στήριξη, διαφορετικά, αν αυτήν την εβδομάδα ο Γιάννης Μπουτάρης δεν ανακοινώσει την απόφασή του να αποσυρθεί από την "κούρσα", οι ψίθυροι στην Μιχαήλ Καλού (όπου τα γραφεία της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης της ΝΔ) θα μετατραπούν σε κραυγές.

Χ.Ρ.