Με σύνθημα: «Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν», ο δήμος Βόλβης συνεχίζει τις δωρεάν εξετάσεις μαστού, σε διάφορες περιοχές. 

Ο μαστογραφικός έλεγχος, γίνεται μέσω της κινητής μονάδας μαστογράφου, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, με τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), υπό την εποπτεία του εντεταλμένου σύμβουλου Υγείας του δήμου Βόλβης Χρήστου Χατζή.

Οι επόμενες εξετάσεις θα γίνουν την Τρίτη 13 Νοεμβρίου  2018, στη  Νέα Απολλωνία - πλησίον του παλαιού Δημαρχείου και θα είναι προγραμματισμένες με ραντεβού, για περίπου 50 γυναίκες. Τα ραντεβού  θα κλείνονται από 5 Νοεμβρίου, με σειρά προτεραιότητας στο τηλέφωνο: (23930) 41209 – Περιφερειακό Ιατρείο Ν. Απολλωνίας (09.00-14.00).

Οι προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο είναι: α) Γυναίκες ηλικίας από 40 έως 70 ετών, β) να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες, γ) να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό, δ) να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν - 5 ημέρες μετά). Επίσης, υπενθυμίζεται ότι ο μαστογραφικός έλεγχος δεν προσφέρεται σε γυναίκες, που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη, για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου, το διήμερο 18 και 19 Οκτωβρίου 2018, 100 γυναίκες εξετάστηκαν στην Αρέθουσα και τη Νέα Μάδυτο.