[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του Γιώργου Κόρδη στο ΒελιγράδιΗ Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (παράρτημα Βελιγραδίου) και το Μουσείο της πόλης του Βελιγραδίου, εγκαινίασαν την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 στους εκθεσιακούς χώρους του Αρχοντικού της Πριγκίπισσας Λιούμπιτσα (The Residence of Princess Ljubica)την Έκθεση ζωγραφικής του ζωγράφου και εικονογράφου Γιώργου Κόρδη με τίτλο «Φως εκ φωτός. Άθως. Βυζάντιο. Οικουμένη».

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν οι κ.κ. Ηλίας Ηλιάδης, Πρέσβης της Ελλάδος στη Σερβία, Κωνσταντίνος Ηλιάδης, Πρέσβης της Κύπρου στην Σερβία,   Mirjana Živojinović, μέλος της Σερβικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών,  Tatjana Korićanac, διευθύντρια του Μουσείου της Πόλης του Βελιγραδίου,  Νίκος Τσιτσιμελής, Πολιτιστικός Σύμβουλος της Εστίας Βελιγραδίου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Γιώργος Κόρδης, ζωγράφος και εικονογράφος,  Αναστάσιος Ντούρος, Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας,   καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών, ζωγράφοι και πλήθος φιλότεχνου κοινού.

Στην Έκθεση παρουσιάζονται 76 έργα του Γιώργου Κόρδη, με κεντρική ενότητα την σειρά 21 έργων, που δημιούργησε ο καλλιτέχνης αποκλειστικά για την Αγιορειτική Εστία και στα οποία απεικονίζονται Αγιορείτες Άγιοι.  Παρουσιάζονται επίσης  και έργα που προέρχονται τόσο από παλαιότερες όσο και από πιο πρόσφατες δουλειές και στα οποία φανερώνεται η μεγάλη ποικιλία των θεμάτων και των υλικών που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης. Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται αυγοτέμπερες, μελάνια σε χαρτί Λόκτα καθώς και ψηφιακά έργα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μία υποενότητα είναι αφιερωμένη σε προσωπικότητες του Βυζαντίου ενώ θα παρουσιαστούν και έργα από την σειρά «Ομηρικά ακρογιάλια».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]