Οδηγό του ΟΑΣΘ για ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σε τρία προσφυγόπουλα, καταγγέλλει η ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων με επίσημη ανακοίνωση της.


 Την Τρίτη, 30 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ, τρείς ανήλικοι πρόσφυγες από τη Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ –Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στο Ωραιόκαστρο,ανέβηκαν από τη στάση «Αγορά» στο αστικό λεωφορείο της γραμμής «56» με κατεύθυνση προς Παλαιόκαστρο, προκειμένου να πάνε σε προπόνηση kung fu, που συστηματικά παρακολουθούν. Ο οδηγός του αστικού κοίταξε επίμονα και εξεταστικά τα τρία προσφυγόπουλα και, πριν συνεχίσει το δρομολόγιο, ζήτησε από τα παιδιά να κατέβουν από το λεωφορείο!


Συγκεκριμένα, είπε: «Κατεβείτε και πάρτε το επόμενο». Τα παιδιά ντράπηκαν και κατέβηκαν, χωρίς να τολμήσουν να ζητήσουν το λόγο. Ο οδηγός δεν ρώτησε καν εάν τα παιδιά έχουν εισιτήριο, αλλά η ΑΡΣΙΣ εφοδιάζει τους πρόσφυγες που υποστηρίζει με κάρτες απεριορίστων διαδρομών, οπότε δεν θα προέκυπτε σε καμία περίπτωση ζήτημα πληρωμής του κομίστρου.

Τα παιδιά δεν πήγαν στην προπόνηση τους και επέστρεψαν στον ξενώνα συντετριμμένα από τη ντροπή. Η ΑΡΣΙΣ απευθύνει έκκληση προς το προσωπικό των δημόσιων, αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης να αντιμετωπίσουν τα προσφυγόπουλα με σεβασμό και όρους ισοτιμίας.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχολίασε το θέμα και ξεκαθάρισε ερευνάται και έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να υπάρξουν διοικητικές κυρώσεις αν χρειαστεί.


#ΟΑΣΘ,#ΑΡΣΙΣ,#Ασυνόδευτοι Ανήλικοι