Τα μαθήματα του νέου κύκλου του Λαϊκού Πανεπιστημίου Δήμου Παύλου Μελά, με έμφαση στην Υγεία, ξεκινούν σήμερα και θα παραδίδονται για 6 συνεχόμενες Τετάρτες του Νοεμβρίου (14, 21, 28) και του Δεκεμβρίου (5, 12, 19), με διοργανωτή το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Παύλου Μελά, τη Διεύθυνση υποστήριξης και ανάπτυξης της καθημερινότητας των Κοινωνικών ομάδων και την Αντιδημαρχία Παιδείας.


Η κατάθλιψη, τα αυτοάνοσα νοσήματα, ο καρκίνος του μαστού, η διαδικτυακή προστασία ανηλίκων, ο αιφνίδιος θάνατος καθώς και συμβουλές για την κατάκτηση του τρίπτυχου υγεία – επιτυχία – ευτυχία, είναι τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα που θα αναπτύξουν έγκριτοι Καθηγητές Πανεπιστημίου στην ενότητα Υγεία: Πρόληψη – Διάγνωση – Θεραπεία.

Τα μαθήματα αφορούν όλους τους ενήλικες, η εγγραφή και η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι δωρεάν, μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων θα ακολουθεί διάλογος με τη μορφή ερωτοαπαντήσεων, ενώ στο τέλος όλων των παρουσιάσεων θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο Εφευρέτης - Καθηγητής Γεώργιος Θ. Παυλίδης, Επιστημονικός Διευθυντής των 36 Dyslexia Centers-Pavlidis Method Fellow της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών, 44 έτη Καθηγητής Ψυχολογίας και Μαθησιακών Δυσκολιών σε γνωστά Πανεπιστήμια της Αγγλίας, Ελλάδας και ΗΠΑ.

Το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης διοργανώνει για τρίτη φορά κύκλο διαλέξεων και αναμένεται να ανταποκριθεί και πάλι στις υψηλές απαιτήσεις ενός καταξιωμένου θεσμού που στην υπόλοιπη Ευρώπη και αλλού, υπάρχει ήδη από τον 19ο αιώνα, αναβαθμιζόμενος συνεχώς.
Οι διαλέξεις του Α΄ κύκλου κάλυψαν τους προβληματισμούς των πολιτών και συνέβαλαν στην ενημέρωσή τους κυρίως σε θέματα υγείας και την αυτοβελτίωσή τους και πραγματοποιήθηκαν από το Φεβρουάριο έως τον Μαϊο του 2017.

Ο Β΄ κύκλος περιελάβανε διαλέξεις Ιστορίας, οι οποίες ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2017 και ολοκληρώθηκαν με έναν ιστορικό περίπατο τον Απρίλιο του 2018. Αναζητώντας τα ίχνη της σύγχρονης Ιστορίας της Δυτικής Θεσσαλονίκης και του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, έγκριτοι σκαπανείς της ιστορικής μνήμης, επιχείρησαν μια προσέγγιση στους σημαντικότερους σταθμούς αυτής της διαδρομής.